Tips

 • knutsel tafel
  Knutseltips

  Creatief aan de slag, daar worden we vrolijk van. En al helemaal van deze knutseltips! Van paasknutsels, creativiteit met acrylmarkers en 3D dubbel liners tot leuke lente knutselwerkjes.

 • koningsdag
  Alles voor Koningsdag

  Om helemaal in de sfeer te komen kun je bij Heutink terecht voor allerlei Koningsdag producten. Shop alvast de mooiste oranje items online.

 • pasen
  Knutselspullen voor Pasen

  Met Pasen knutsel je de mooiste paascreaties in een handomdraai. Bekijk hier alle knutselspullen voor Pasen en ga daarna snel aan de slag.

 • raamtekenweken
  Edding Raamtekenweken 2022

  Laten we samen ’s werelds langste raamtekening maken! Heb je inspiratie nodig? Of wil je gewoon een handig voorbeeld om over te trekken? Met de sjablonen van Edding maken jullie de mooiste kunstwerken op de ramen!

 • Linda van Gelder
  Producttips van Linda van Gelder, docent Onderzoek & Ontwerpen

  Linda, werkzaam op CSG Reggesteyn in Rijssen, vertelt onder andere over haar vak, het Technolab op haar school en haar favoriete materialen.

 • Judith van Tol
  Interview met Judith van Tol, docent beeldende vorming & CKV

  Judith, werkzaam op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem, vertelt over haar vak, de materialen die ze gebruikt en hoe ze vakoverstijgend werken bij haar op school.

 • Edwin van der Land
  Praktijkverhaal van Edwin van der Land, docent Technologie & Toepassing

  Edwin, werkzaam op S.G. Ubbo Emmius in Stadskanaal, geeft twee voorbeelden van praktijkopdrachten bij hem op school.

 • Robert Verlaak
  Interview met techniekdocent Robert Verlaak

  Robert, werkzaam op CSG Liudger in Burgum, vertelt over zijn vak, hoe het ontwikkeld is in de loop der jaren en hoe de toekomst eruit ziet volgens hem.

 • Henk Jan van ’t Zand
  Henk Jan van ’t Zand, docent Technologie & Toepassing over VR

  Henk Jan, werkzaam op het Coornhert Lyceum in Haarlem, merkt dat leerlingen heel enthousiast worden van het werken met VR.

 • math boxen
  Blog | Snel denken, langzaam denken en vooruitdenken

  Math boxen als voorbeeld van multifunctioneel ontwikkelingsmateriaal in het teken van levensvaardigheden (Life skills).

 • muziek
  Eenvoudig aan de slag met muziek

  Muziek kan kinderen helpen hun emoties te uiten, hun energie kwijt te kunnen of een gevoel van saamhorigheid creëren.

 • lezen
  Het belang van lezen

  Leren lezen en het blijven lezen is de voorwaarde van leessucces.

 • kind geluid
  Kind = Geluid

  Op de kinderopvang is het nooit echt stil. Logisch ook, want waar kinderen zijn is gezelligheid, bedrijvigheid, hier en daar ook nijd en vooral veel vlijt. En dus: geluid.

 • ict oplossingen
  ICT-oplossingen voor de kinderopvang

  Willen jullie productiever samenwerken? Beter communiceren met ouders? Of gewoon goede devices op je groepen inzetten met de juiste educatieve content? Het zijn zomaar wat voorbeelden waarin ICT een rol kan spelen.

 • beweging
  Ruimtes in beweging

  Kinderen vinden het heerlijk om op de vloer te spelen. Of ze nu op hun buik liggen, zitten of gehurkt, op vloerniveau zijn ze het meest vrij om op verschillende manieren te bewegen.

 • kunst broodnodige
  Kunst, broodnodig voor het kinderbrein

  Kinderen al vanaf jonge leeftijd in aanraking brengen met kunst is belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Professor Erik Scherder legt uit hoe het kijken naar kunst precies werkt.

 • vraag
  Aan de slag met stop motion video

  Zo superstrak als de video's van Aardman Studio, dat gaat lastig worden. Maar kinderen kunnen heel goed uit de voeten met stop motion technieken om filmpjes te maken. In dit artikel vertellen we je wat de belangrijkste punten zijn om rekening mee te houden zodat je deze boeiende werkvorm morgen al in kunt zetten.

 • samen vormen
  Kiene Cijfers en Samen vormen: de aanwinsten in de Connected learning lijn van Educo

  Fan van Kiene Klanken? Dan zijn de interactieve stempelkisten van Educo een echte aanrader! Het principe is hetzelfde: stempel met fysieke stempels op de tablet en oefen spelenderwijs, in dit geval met cijfers en vormen, ondersteund door beeld én geluid.

 • kiene klanken
  Lear de Lûden

  Lear de Lûden is een houten, interactieve klankstempelset om spelenderwijs in het Fries met letters, klanken en woorden te oefenen, ondersteund door beeld en geluid.

 • taal gr 1 en 2
  Aandacht voor taal in groep 1-2

  Met deze ontwikkelingsmaterialen werken kleuters al spelend aan hun woordenschat en werken ze aan leerdoelen als rijm, communicatie en kritisch luisteren. Materialen die je gemakkelijk in kunt zetten tijdens klassikale lesactiviteiten maar ook leuk voor één of twee leerlingen tijdens het speelwerken.

 • zand
  Gratis lespakket: ontdek de Noordpool als Arctic Explorer!

  De aarde warmt langzaam op. Klimaatverandering noemen we dat. Een groot probleem dat nergens zo goed zichtbaar is als op de Noordpool. Daarom gaat een groep wetenschappers op expeditie om uit te zoeken hoe we de Noordpool kunnen redden. Er is nog ruimte voor een aantal expeditieleden…

 • digitale geletterdheid
  Digitale geletterdheid op het Theda Mansholt College in Delfzijl

  Het wordt voor leerlingen steeds belangrijker om digitaal vaardig te zijn. Iets dat met name tijdens de sluiting van de scholen aan het licht is gekomen, door het onderwijs op afstand via de digitale mogelijkheden. Veel scholen hebben een enorme uitdaging aan het verbeteren van de digitale geletterdheid van de leerlingen.

 • vr
  VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s

  Specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld. Michiel Groot Koerkamp staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof. Michel is overtuigd van virtual reality (VR) als aanvulling op bestaande lesprogramma’s en legt uit waarom dat zo is.

 • lees
  Twee populaire leerlingsets in het VO

  Ben je aan het kijken naar nieuwe leerlingsets voor jouw school? Dan helpen we je graag bij het maken van de keuze. We hebben daarom twee populaire leerlingsets uitgelicht. Deze sets zijn geproduceerd door VS, dat behoort tot de Europese top van school-, kantoor-, en objectmeubiliair. Heutink is premium dealer van VS.

 • test
  Uitdagend door eenvoud, vrolijk door kleuren

  Grimm's houten speelgoed is duurzaam en handgemaakt speelgoed van de hoogste kwaliteit en is uitgegroeid tot een van de bekendste merken van antroposofisch houten speelgoed. Grimm’s heeft een uniek vorm- en kleurgebruik.

 • rood
  4moms, MamaRoo en RockaRoo

  De wip- en schommelstoelen van 4moms hebben ieder hun eigen unieke kenmerken. Alle drie hebben ze een compact formaat, verschillende bewegingsmogelijkheden, verstelbare snelheden en machinewasbare bekleding.

 • gotd
  Maak kennis met de microlessen van Grej of the day

  Bezorg kinderen een ’WOW’-ervaring. Ken je de lessen van Micael Hermansson al? Kleine microlessen van hooguit 10 minuten over een interessant onderwerp. Grej betekent letterlijk ’ding’. Elke Grej vormt een inspirerende microles voor een goed begin van de dag. Het doel: een WOW-effect creëren bij kinderen over een bepaald onderwerp.

 • knap kind
  Knap Kind

  Knap Kind Leren over jezelf voor 10-14 jarigen. Op school doen kinderen veel kennis op, allemaal ter voorbereiding op hun toekomst. Alleen lessen in ’zelfkennis’ staan (nog) niet hoog op de onderwijsagenda.

 • gelukkige school ko
  De Gelukkige School | De Gelukkige Kinderopvang

  Leren over de invloed die je hebt op geluk, gebaseerd op de positieve psychologie. Waar word je gelukkig van? Wat drijft jou? Wie ben je? Het lijkt simpel, maar de meeste volwassenen vinden het lastig deze vragen te beantwoorden.

Inrichting

 • techniekdocent
  Techniekdocent over de opkomst van tech-ruimtes

  Ewout Warringa is techniekdocent op het Vechtdal College in Hardenberg en is betrokken bij technologie- en ICT-innovatie in het onderwijs. In dit artikel vertelt hij meer over tech-ruimtes in het voortgezet onderwijs.

 • kleurrijk
  Kleurrijke, vernieuwende inrichting voor Kinderopvangorganisatie Meppel

  Veilige, kleurrijke inrichting met praktische oplossingen. Kinderopvangorganisatie Meppel staat voor kwaliteit, plezier, veiligheid en een uitdagende, leerzame omgeving.

 • kinderopvang
  Thuis in de kinderopvang | meubilairspecial

  ’Denk verder dan in ruimtes of vierkante meters’. Bij een goede kinderopvang voelen kinderen zich thuis. Ze moeten een veilige en uitdagende plek hebben om te kunnen spelen. En dat betekent dat elke locatie zijn eigen plan nodig heeft. Daarom geloven wij niet in eenzijdig inrichten.

 • hotspot
  Heutink hotSPOT

  Bent je bezig met een nieuwe inrichting, vervangend meubilair of een ander inrichtingsvraagstuk? Kom dan naar de Heutink hotSPOT: dé plek om in co-creatie met ons tot een inrichting gestoeld op jouw onderwijsvisie te komen. Op deze locatie met showrooms voor basis- en voortgezet onderwijs staan ontmoeten, brainstormen en bekijken centraal.

Recensies

 • puzzel
  MamaRoo Sleep in de praktijk

  Kinderdagverblijf Partou uit Eindhoven heeft kennisgemaakt met de mamaRoo Sleep van 4moms: een slimme slaapoplossing. Hieronder lees je hoe Nadi en haar collega’s de mamaRoo Sleep hebben ervaren.

 • kinderrecensie
  Kinderrecensie Heutink Techniekset Elektronica

  Met de Heutink Elektronicaset wordt het leren van elektronica wel heel erg leuk en makkelijk. De set bestaat uit een stevige kartonnen doos, gevuld met 51 losse elementen waarmee op eenvoudige wijze elektriciteit schema's gemaakt kunnen worden.

Knutseltips