knap kind

Knap Kind

Leren over jezelf voor 10-14 jarigen.
Op school doen kinderen veel kennis op, allemaal ter voorbereiding op hun toekomst. Alleen lessen in ’zelfkennis’ staan (nog) niet hoog op de onderwijsagenda.
Dat terwijl je jezelf overal mee naartoe neemt. Naar school, naar vrienden, naar de sport. Wat Knap Kind betreft is het tijd om te leren over jezelf, zeker in de levensfase van 10-14 jaar. Een fase waarin het lichaam en het brein verandert, de hormonen beginnen op te spelen én de stap wordt gezet van het primair onderwijs naar de brugklas. Voor sommige kinderen verloopt deze stap soepel én er is een groep leerlingen voor wie dit een grote uitdaging is! Door een kind te laten leren over zichzelf, ontdekt hij dat hij zichzelf kan trainen en sterker kan maken. De enige waar je direct invloed op hebt, ben jezelf!

Lessenseries Knap Kind

Knap Kind biedt twee lessenseries aan:

 • Stap voor stap naar de brugklas (voor groep 7/8 in het PO)
 • In de brugklas (voor de mentorlessen in de brugklas van het VO)

De lessenseries bevatten een combinatie van leren-leren en sociaal-emotionele ontwikkeling. Thema’s die aan de orde komen zijn breinkennis, leerstrategieën, plannen & organiseren, concentratie, trainen van gedachten, omgaan met stress, kwaliteiten en talenten, de schoolkeuze, motivatie, rolmodellen, emoties en gevoel.

Het hele lijf gebruiken om te leren
Wat de lessenseries van Knap Kind uniek maakt, zijn de ontspannings- en beweegoefeningen in de verschillende thema’s aangeboden worden. Zodat een kind niet alleen het hoofd gebruikt om te leren, maar het hele lijf! Daarbij is wetenschappelijk bewezen dat ontspannen en bewegen tijdens de les in positieve zin bijdraagt aan o.a. concentratie en emotieregulatie.

Stap voor stap naar de brugklas en in de brugklas
Het lespakket is:

 • methodeonafhankelijk te gebruiken
 • gericht op kinderen van 10-14 jaar
 • praktisch en toegankelijk
 • in te zetten tijdens de mentorlessen in de brugklas VO (Knap Kind) bij aanvang van het schooljaar
 • in te zetten in groep 7-8 PO (Knap Kind | Stap voor stap naar de brugklas) bij aanvang van het schooljaar, na de kerstvakantie óf na de CITO's/schoolkeuze.

Materiaal

Het werkmateriaal bestaat uit werkboeken voor de leerlingen, een handleiding voor de leerkracht met volledig uitgeschreven lessen én een online portal (met onder andere video's, werkbladen en audiobestanden).
materiaal
 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: