lear de luden

Lear de Lûden

Kiene Klanken in het Fries.
Lear de Lûden is een houten, interactieve klankstempelset om spelenderwijs in het Fries met letters, klanken en woorden te oefenen, ondersteund door beeld en geluid.
Maak kennis met Lear de Lûden
Met deze set wordt het lezen een extra rijke leeractiviteit. Stempel de houten Lear de lûden-stempels op de tablet en de app zorgt ervoor dat stempel en tablet met elkaar ‘praten’.  

Hoe het allemaal begon
In samenwerking met de Provincie Fryslân heeft Heutink Lear de Lûden ontwikkeld. Deze bijzondere samenwerking kwam tot stand op de NOT in 2019. Na een korte introductie op de bestaande set Kiene Klanken kwamen beleidsambtenaren van de Provincie Fryslân in gesprek met Heutink. In dat gesprek kwam naar voren dat er onvoldoende leermiddelen bestaan voor de Friese taal. Een nieuw idee was geboren! In de loop van 2019 is het idee verder uitgewerkt en dat heeft geresulteerd in een compleet nieuwe set, geheel in het Fries. Met trots presenteren we het resultaat: Lear de Lûden.

Oefenen met letters, woorden en klanken in het Fries

De letter-, woord- en klankoefeningen in de app sluiten aan op de leesmethodes voor groep 3.
In groep 1 en groep 2 is de app al in te zetten bij kinderen met een voorsprong in lezen. In groep 4 en 5 is de app in te zetten voor kinderen die nog wat meer met Fries lezen moeten oefenen. De set is leverbaar vanaf 12 maart.
Bekijk de set
de set

 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: