Kleurrijke, vernieuwende inrichting voor Kinderopvangorganisatie Meppel

ko

Veilige, kleurrijke inrichting met praktische oplossingen
Kinderopvangorganisatie Meppel staat voor kwaliteit, plezier, veiligheid en een uitdagende, leerzame omgeving. Door veel met kinderen te praten, de dag voorspelbaar te maken en kinderen op positieve wijze te stimuleren, creëert Kinderopvangorganisatie Meppel een veilige omgeving voor kinderen waar zij zich op hun gemak voelen. Kinderen krijgen door deze veilige omgeving de kans om zich optimaal te ontplooien.

Kleur maakt het verschil
Wij mochten voor Kinderopvangorganisatie Meppel een ontwerp maken voor de inrichting van hun vestiging De Plataan. De opdracht die we kregen was heel vrij: ontwerp voor ons een veilige, kleurrijke inrichting, net even anders dan standaard berken of beuken. Niet schreeuwerig, wel vernieuwend. In het ontwerp hebben we gekozen voor standaard meubilair van Kids-F, met als toevoeging, speciaal voor Kinderopvangorganisatie Meppel, de speciale kleurstellingen waarin het meubilair is uitgevoerd: lila en soft oak. Deze kleuren passen helemaal bij de huisstijl van Kinderopvang Meppel.

Opbergruimte & ruimteverdeler in één
De grote kastenwand in de hal is opgebouwd uit aaneengeschakelde kasten die als afscheiding dienen tussen de in het gebouw gevestigde basisschool en kinderopvang. Aan beide uiteinden van de kastenwand is een afsluitbaar hekje geplaatst. Hierdoor wordt het onderscheid tussen de verschillende functies aan beide zijden van de kastenwand benadrukt. Bovendien zorgen de hekjes voor extra veiligheid. De jongste kinderen van de kinderopvang kunnen niet zelfstandig naar het naastgelegen schoolgedeelte (waar kleine onderdeeltjes kunnen liggen die niet geschikt zijn voor de jongste kinderen).

Multifunctionele boxen
Deze boxen bieden niet alleen een veilige plek voor de allerkleinsten, de wat oudere kinderen kunnen er ook naar hartenlust onderdoor kruipen, zich verstoppen of spelen in een zelfbedachte situatie.

box

Boxen

''Ju-huf, kom je ook een kopje thee drinken in onze geheime hut?''
Het plexiglas zorgt voor betrokkenheid met de kindjes. Ook kunnen de kindjes met elkaar spelen, door middel van geplaatste spijlen. Door de wieltjes zijn de boxen verrijdbaar.

 • Doorkijkvensters
 • Dubbel plezier
 • Vast of verrijdbaar
Doorkijkvensters
De plexiglas doorkijkraampjes in de box zorgen ervoor dat de kindjes in de box betrokken blijven bij wat er buiten de box gebeurt en vice versa.

Dubbel plezier
Door twee boxen naast elkaar te plaatsen met tussenin spijlen kunnen de kindjes op een veilige manier met elkaar ’spelen’.

Vast of verrijdbaar
Hier is gekozen voor een vaste boxopstelling, maar in sommige gevallen kan het handig zijn als boxen te verplaatsen zijn. Daarom zijn onze boxen ook verkrijgbaar met wieltjes. Net zo stabiel als boxen op poten, maar nu flexibel te verplaatsen in de ruimte.

Aankleedtafel

Hygiënisch en handig!
De verschoningsplekken zijn in hoogte verstelbaar. De luierdispencer zorgt ervoor dat je volledige aandacht bij de kinderen blijft en je niet misgrijpt.
aankleedtafel

 • Verschonen en verzorgen in stijl
 • Kies de ideale, ergonomische hoogte
 • Niet meer misgrijpen
Verschonen en verzorgen in stijl
Ook deze op maat gemaakte aankleedtafel is uitgevoerd in de ’eigen’ kleuren lila en soft oak. Door hier te kiezen voor maatwerk is iedere centimeter van de wand benut en is naast een tweetal verschoningsplekken tevens een spoel-unit gerealiseerd. Centraal tussen beide verschoningsplekken in: hygiënisch en handig! 

Kies de ideale, ergonomische hoogte
Beide verschoningsplekken zijn in hoogte verstelbaar. Met één druk op de knop stel je eenvoudig de voor jou ideale hoogte in.

Niet meer misgrijpen
Handig, zo’n luierdispencer. Zo houd je de aandacht bij de kinderen en grijp je niet mis. De positie op de muur (boven de spoel-unit, niet boven de verschoningsplekken) voorkomt dat kindjes hun hoofd stoten.

tafel en stoel

Tafel en stoel

Hoe groter, hoe beter.
Het betreft een grote tafel met veel zitplaatsen en stalruimte voor de knutselmaterialen. De stoel is door het verstelbare zitje en voetenplankje geschikt voor jong en oud.

 • Hoe groter, hoe beter
 • Treppy - de stoel die meegroeit
Hoe groter hoe beter
Deze extra grote tafel van soft oak is op maat gemaakt. Er zijn extra veel zitplaatsen, zodat de hele groep gezellig met elkaar aan tafel kan zitten. Ook is er genoeg ruimte voor het uitstallen van bijvoorbeeld allerlei knutselmateriaal.

Treppy - de stoel die meegroeit
Deze kinderstoel is veilig en groeit mee met de leeftijd van het kind door het verstelbare zitje en voetenplankje. Ook de leidsters kunnen comfortabel zitten op deze kinderstoelen voor jong en oud. 

Tip
Kies voor een mooie en opvallende lamp en de ruimte voelt direct huiselijker!

Tafel

Multi-inzetbaar.
Ook deze tafel is extra groot en op maat gemaakt voor Kinderopvang Meppel. De bankjes zijn eenvoudig aan te schuiven en de tafel is multi-inzetbaar.
tafel

 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: