kind geluid

Kind = Geluid

Op de kinderopvang is het nooit echt stil. Logisch ook, want waar kinderen zijn is gezelligheid, bedrijvigheid, hier en daar ook nijd en vooral veel vlijt. En dus: geluid.

Akoes-tiek
Akoestiek is een veelgehoorde term tegenwoordig, maar wat houdt het eigenlijk in en wat moet je ermee? Akoestiek is niet iets waar iedereen even bewust mee bezig is, maar is van veel grotere invloed dan je wellicht denkt.

Niet luisteren of niet horen?
Onderzoeken hebben aangetoond dat de relatie tussen slechte akoestiek en de invloed hiervan op kinderen en volwassenen erg groot is. Akoestiek heeft een directe invloed op prestaties en het welbevinden. Wist je bijvoorbeeld dat in een omgeving met een slechte akoestiek de medeklinkers van wat gezegd wordt kunnen wegvallen? Trek je dit door naar de kinderopvang, dan zou het zomaar eens kunnen dat een kind dat niet lijkt te luisteren dat wel probeert, maar het simpelweg niet kan verstaan.

Maar wat is het nou eigenlijk?
Onder akoestiek verstaan we de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Plat gezegd: akoestiek is het geluid dat wordt gereflecteerd door de wanden van een ruimte. Ongemerkt kunnen er problemen in de omgeving sluipen die veroorzaakt worden door een verkeerde akoestiek, zoals: slechte verstaanbaarheid, afleiding door omgevingsgeluiden, overstemmen, concentratieverlies en ziekmeldingen. Herkenbaar? Dan is het wellicht tijd om de akoestiek binnen jullie opvang onder de loep te nemen.

Duurzame oplossing
Deze bijzondere koestische PET-panelen worden gemaakt van 60% gerecyclede petflessen en 40% nieuw pet. De petdelen zijn de hoofdbestanddelen van deze akoestische oplossingen. Door het stijlvolle uiterlijk, het duurzame karakter en de vele mogelijkheden om te bewerken (uitsnijden, patronen, kleuren), is petpanel een van onze favoriete oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek in vrijwel elke ruimte. En naast dat de PET-panelen doen wat ze moeten doen (namelijk ongewenst geluid absorberen) zorgen ze er ook voor dat plastic een nieuwe bestemming vindt. Door te kiezen voor deze oplossing kies je dus niet alleen voor een praktische oplossing , maar draag je ook een steentje bij aan een oplossing voor een steeds groter wordend probleem wereldwijd.

''Gelukkig zijn de mogelijkheden vandaag de dag eindeloos en zijn er een heleboel mooie akoestiek-verbeterde oplossingen die veel verder gaan dan de ‘standaard’ akoestische panelen. Akoestische lampen, wanden, hangers, meubels, kunst…''

De mogelijkheden zijn eindeloos

 • nijmegen

  Sfeermaker, verlichting en akoestische oplossingen in een.

 • panelen

  Ook leuk: akoestische panelen als design voor aan de muur of het plafond.

 • Akoestische lampen

  Ook lampen kunnen ingezet worden als geluidsabsorbeerders. Lekker onopvallend en toch heel effectief werken aan het geluidsklimaat.

Hoge banken
Hoge banken zorgen ervoor dat je akoestisch omsloten worden. De hoge zij- en achterkanten in combinatie met de stoffering zorgen voor afschermen van geluid van buitenaf en zorgen daarnaast dat geluid binnen de banken grotendeels gevangen wordt en ‘binnen’ blijft.

Akoestische kast
Bij steeds meer meubels kun je tegenwoordig kiezen voor akoestische onderdelen, bijvoorbeeld de deurtjes van en kast.

Groene wand met functie

Extra ‘groenbeleving’ met een heuse verticale tuin!
De echte planten geven zuurstof af, nemen CO2 op en dragen bij aan het akoestische karakter van de aula. Doordat de lockers en de nis in dezelfde kleur zijn uitgevoerd ontstaat van vloer tot aan plafond een gezonde eye-catcher.
groen

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over deze akoestiek-verbeterende oplossingen? Vraag ernaar bij een van onze inrichtingsspecialisten.

ko boekenbox

Meer inspiratie opdoen?

Binnenkijken bij andere kinderopvangorganisaties.
Alle inspirerende inrichtingen gebundeld in een boek.
Lees meer

 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: