Aandacht voor taal in groep 1-2

Al spelend werken aan woordenschat, rijm en kritisch luisteren.
Met deze ontwikkelingsmaterialen werken kleuters al spelend aan hun woordenschat en werken ze aan leerdoelen als rijm, communicatie en kritisch luisteren. Materialen die je gemakkelijk in kunt zetten tijdens klassikale lesactiviteiten.
aandacht

 • wat rijmt niet
  Wat rijmt niet?

  Met behulp van Wat rijmt niet? oefenen leerlingen de auditieve synthese. Op de opdrachtstroken staan steeds 4 rijmwoorden waarvan er 1 niet op de andere 3 rijmt. De leerling geeft aan welk woord dit is door er een rood kruis onder te leggen. Met zelfcontrole.

 • verteltheater
  Verteltheater

  De praatplaten lokken interactie uit en helpen de woordenschat van leerlingen te vergroten. Met behulp van de houten inschuifplaat kunnen de platen in het verteltheater worden geschoven. De praatplaten spelen rond 3 belangrijke thema’s: de jaargetijden, feestdagen en recreatie.

 • samen praten
  Samen praten

  Bij elk spel moeten leerlingen met elkaar communiceren om tot een juist resultaat te komen. Tussen 2 leerlingen staat een bord met een afbeelding. Zij geven elkaar opdrachten zoals: ’Plaats de rode magneet op de rode vlinder’. De opdracht wordt uitgevoerd en de magneet zal alleen blijven plakken als deze door beide juist geplaatst wordt.

 • raadspel
  Raadspel verstopte plaatjes

  Een leuk en eenvoudig raadspel voor jonge leerlingen om de woordenschat te vergroten. Er wordt met de dobbelsteen gegooid en de kleur geeft aan welk vakje er geopend mag worden. Van de afbeelding wordt steeds meer zichtbaar. Raad om welke afbeelding het gaat.
 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: