Navigation
Haal het voorjaar in huis met deze knutseltips!
Lalala lente! Daar worden we vrolijk van. En al helemaal van deze knutseltips! Van creatieve paasknutsels tot leuke lente knutselwerkjes. Hieronder vind je de beschrijvingen en benodigdheden. Iedereen klaar? Knutselen maar!
 • kuiken
  Vrolijk bloempotje

  Geef de bloempotjes een leuke pastelkleur. Knip uit gekleurd papier een snavel en plak deze en de wiebelogen op het potje. Met de veertjes maak je er een extra leuk potje van.

 • kip
  Kakelende kipjes

  Maak van de eierdozen leuke kippetjes door het hoogste deel van de eierdozen uit te knippen, je kunt 1 kippetje maken, maar ook een aantal kippetjes aan elkaar uit de eierdozen knippen. Knip uit vilt snaveltjes en kroontjes en plak deze op. Maak van chenilledraad pootjes, deze prik je in de eierdoos. De wiebeloogjes maken de kippetjes helemaal af.

 • fluit
  Feest fluitje

  Deze leuke houten fluit kun je versieren met allerlei materialen. Hier hebben we de fluit met 3D verf versierd. Deze verf zit in een handige knijptube. Je kunt hiermee leuke lijntjes tekenen op en om de fluit. De verf goed laten drogen.

 • regenboog
  Regenboogwolkje

  Knip uit wit foam een wolk. Geef de ijslollystokjes leuke pastelkleurtjes. Met de knutsellijm plak je de stokjes wat variërend in hoogte achter de wolk. Je kunt een hele groep wolkjes maken en daar een muur mee versieren. Tip: je kunt in de wolk een leuke tekst zetten en er zo een cadeautje van maken voor vader-of moederdag.

 • kuiken
  Funky kuikens

  Maak van eierdozen leuke lente kuikentjes door het middendeel van de eierdozen uit te knippen. Voor 1 kuikentje heb je 2 middendeeltjes nodig. Deze plaats je verspringend op elkaar. Je kunt met plakkaatverf de kuikentjes een kleurtje geven. Knip uit vilt een snaveltje. Het kuifje kun je van veertjes in vrolijke kleuren maken. Deze prik of lijm je op de kruin. De wiebeloogjes maken de kuikentjes helemaal af.

 • kei
  Kleurrijke keitjes

  Maak gips aan. Giet het gips in de vorm die bestaat uit 6 stenen. Laat het gips drogen. De droogtijd is afhankelijk van de grootte van de steen en de temperatuur. Na droging kun je de stenen versieren door ze een leuk kleurtje te geven en met de 3D verf geef je nog een extra leuk resultaat. Tip! De gietvorm kun je ook gebruiken in combinatie met zelfhardende klei, betonpoeder, zeep of was.

 • vlinder
  Fleurige vlinders

  Maak van ijslollystokjes vrolijke vlinders. Met het chenilledraad vorm je de romp. De vleugels kun ook met het chenilledraad vormen en om het ijslollystokje wikkelen. Plak wiebeloogjes op het chenilledraad. Tip! In plaats van een ijslollystokje kun je een potlood gebruiken.

 • vlinder
  Wollige vlinders

  Neem 2 ijslollystokjes en leg deze kruislings op elkaar. Gebruik mooie zachte kleuren wol en wikkel dit om de stokjes. Begin in het midden de wol kruislings over de stokjes te wikkelen. Daarna ga je aan 2 zijden de stokjes omwikkelen door achtjes te draaien. Voor het lijfje heb je chenilledraad nodig van ongeveer 25 cm. Vouw dit dubbel en rijg hier 2 kralen aan. Bind het chenilledraad om het middendeel van de vleugels. De bovenkant goed om elkaar wikkelen zodat het lijfje stevig vast zit. Rijg ook bovenaan een kraal, of maak een verdikking in het chenilledraad. Maak het extra leuk met oogjes en voelsprietjes van chenilledraad.

 • haas
  Haasje van gips

  Maak gips aan. Giet de gips in de vorm, je kunt 2 haasjes tegelijk gieten. Laat het gips drogen. De droogtijd is afhankelijk van de grootte van de haas en de temperatuur, maar is vaak wel een paar uurtjes. Na droging kun je de haasjes versieren door ze een leuk kleurtje te geven en met de 3D verf geef je ze nog een extra leuk resultaat.

 • paasei
  Hangende paaseieren

  Leuke MDF eieren met een gat om de eieren op te kunnen hangen. De eieren kunnen beschilderd worden en daarna versierd worden met foam figuurtjes en 3D verf.

 • kip en ei
  De kip en het ei

  Beschilder de basis MDF vormen wit met de glansverf. Maak het kroontje met de glansverf rood. Laat alles drogen, dit duurt ongeveer een kwartiertje. Kleur de snavel rood of geel met een restje verf of met een stift. Plak aan beide zijden een wiebeloog en zet beide basis MDF vormen in elkaar, en klaar is de ei standaard. Er past precies een echt kippenei in de standaard.

 • konijn
  Kwispelend konijntje

  Pakketjes met 6 MDF konijntjes die je zelf kunt versieren. Hier hebben we de konijntjes leuke pastelkleurtjes gegeven met plakkaatverf. Leuke pompons zorgen ervoor dat het konijntje een leuke achterkant krijgt. Achter de konijn vormpjes kun je een ophangoogje plakken zodat je de konijntjes bijvoorbeeld aan een slinger kunt rijgen.

 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: