Zoek en tel op

Spelenderwijs optellen tot en met 10.
De kinderen zoeken in de afbeelding de juiste hoeveelheid en ze doen eenzelfde hoeveelheid op het juiste staafje. De kralen worden verdeeld over twee staafjes. Het derde staafje geeft het totaal aantal kralen weer.
zoek en tel op

Met het spel Zoek en tel op maken kinderen spelenderwijs kennis met het optellen tot en met 10. Door een bepaald voorwerp op twee aansluitende afbeeldingen te tellen en weer te geven door kralen op de eerste twee staafjes te plaatsen visualiseren kinderen de optelsom. Als ze alle kralen bij elkaar optellen komen zij tot het totale aantal kralen op het derde staafje. Het spel is zelfcorrigerend (opdrachtkaart omdraaien) en bevat twee differentiatieniveaus.

Uitgebreide recensie
Juf Linda en de kinderen uit haar groep 2/3 gingen aan de slag met Zoek en tel op. Weten wat ze ervan vonden? Lees dan hier haar recensie.

Wie is klasvanjuflinda.nl?
Op klasvanjuflinda.nl zijn verschillende lesideeën, reviews van boeken en materialen en vele inspirerende blogs over het basisonderwijs te vinden.

Linda Willemsen is in 2011 afgestudeerd aan de PABO en heeft ervaring in de onderbouw van de basisschool. Daarnaast is ze actief op social media en met het bloggen op haar website. Haar interesses liggen op het gebied van taal, rekenen en zorg en hier heeft ze al veel over geschreven. In januari 2013 is haar eerste boek uitgekomen, namelijk ’Letter van de week’ en in maart 2013 volgde haar tweede boek ’50 lesideeën voor de onderbouw’. Daarnaast heeft ze ook een aantal E-books geschreven, die op haar website te vinden zijn. Linda wil andere leerkrachten graag inspireren om kennis op een leuke en enthousiaste manier over te dragen, zodat het leren een feestje wordt!
 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: