Recensie: StoryTales

Met LEGO® Education spelen én aan woordenschat werken!
StoryTales van LEGO® Education verrijkt de woordenschat en helpt kinderen verhalen te bedenken, visualiseren én vertellen.
story

In de bak zitten ruim 100 losse onderdelen waarmee telkens weer andere personages, scènes en verhalen gecreëerd kunnen worden. Door het gebruik van de bijgeleverde achtergrondkaarten (5 dubbelzijdige kaarten) kunnen kinderen zelf bepalen wáár hun verhaal zich afspeelt. Kiezen ze voor een onbekende planeet, het magische sprookjesbos of de traditionele speeltuin? Met de verschillende DUPLO figuren kunnen personages bedacht worden die tot leven komen en zo tot de mooiste verhalen leiden. Naast het bouwen is dit materiaal bij uitstek geschikt voor de woordenschatontwikkeling en communicatie. Samen of individueel bepalen waar het verhaal zich afspeelt, wié er een rol in het verhaal krijgen en wát er zich afspeelt. Als afsluiting biedt StoryTales volop kansen om het presenteren onder de knie te krijgen. Wat is er nu leuker dan je eigen verhaal te mogen vertellen aan een groep vol nieuwsgierige toehoorders?!

Uitgebreide recensie
Juf Linda heeft StoryTales uitgeprobeerd in haar groep 2/3 en deelt haar bevindingen op haar website. Lees hier de recensie.

Wie is klasvanjuflinda.nl?
Op klasvanjuflinda.nl zijn verschillende lesideeën, reviews van boeken en materialen en vele inspirerende blogs over het basisonderwijs te vinden. Linda Willemsen is in 2011 afgestudeerd aan de PABO en heeft ervaring in de onderbouw van de basisschool. Daarnaast is ze actief op social media en met het bloggen op haar website. Haar interesses liggen op het gebied van taal, rekenen en zorg en hier heeft ze al veel over geschreven. In januari 2013 is haar eerste boek uitgekomen, namelijk ’Letter van de week’ en in maart 2013 volgde haar tweede boek ’50 lesideeën voor de onderbouw’. Daarnaast heeft ze ook een aantal E-books geschreven, die op haar website te vinden zijn. Linda wil andere leerkrachten graag inspireren om kennis op een leuke en enthousiaste manier over te dragen, zodat het leren een feestje wordt!
 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: