Veiligheid voorop
Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar. Maar aan machines en handgereedschap kleven veiligheidsrisico’s. Goed onderhoud en tijdige keuring zijn een vereiste. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen.

Veiligheid in het praktijkonderwijs

“Voorkomen is beter dan genezen.”
We geven je graag tips en handvatten om de veiligheid tijdens de lessen zoveel mogelijk te waarborgen.
Lees meer
veiligheid

Download gratis veiligheidskaarten
In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) ontwikkelde Heutink daarom bij de meest gebruikte machines (zoals zaag-, schuur- en boormachines) speciale veiligheidskaarten. De veiligheidskaarten kunnen bij de machines gehangen worden en bevatten visuele informatie over de voorzieningen die aanwezig moeten zijn bij het gebruik van de machine, zoals het dragen van een veiligheidsbril of werkkleding. Ook worden maatregelen als het vastbinden van (lang) haar of het afdoen van sieraden omschreven.

De veiligheidskaarten kun je hier downloaden.

 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: