Inspiratie

Kinderopvang & bso

Eigenwijze inrichting met uniek maatwerk

Voor het ontwerp van deze kinderopvangorganisatie mochten we buiten de lijntjes kleuren. Resultaat: een veilige, hygiënische en verantwoorde omgeving waarin de behoefte van het kind én de wens van de ouders centraal staan en tegemoetgekomen wordt aan opendeurenbeleid, een bewuste pedagogische en methodische werkwijze waarin het (competente) kind centraal staat. De ruimtes kennen veel bouwkundige elementen en maatwerkwanden, er zijn bijzondere materiaal- en kleurkeuzes gemaakt. Kunststof stolpen op tafel, te gebruiken als presentatiebak én als vaas, gestoffeerde garderobebanken met uitschuifbare wanden voor een speelhoek, loungeplekken in de kastenwand en een ronde afwerking van speelwanden met een diversiteit aan formica kleuren.

Verbindende speel- en loungewanden

Uitdagende, inspirerende details

Veilige speelplekken en verrijdbare meubels

Garderobe en speelhoek met uitschuifbare wanden

Strakke lijnen en unieke speeloplossingen

Opberg-, lounge- en presentatiewand in één

Verrijdbaar podium en kantoor als hart van de ruimte

Organisch, natuurlijk en huiselijk

Bij een unieke benadering van kinderopvang, volledig gericht op kinderen en ouders uit het buitenland, hoort een unieke inrichting. Daarom is een compleet nieuwe, unieke lijn ontwikkeld voor de inrichting van alle vestigingen van deze kinderopvangorganisatie: Dutch DeZein. De luxe en het huiselijke design zijn een uniek aspect van de kinderdagverblijven. Geen felle kleuren of een ‘klinische’ uitstraling, maar mooie en natuurlijke wandbekleding en meubels ‘net als thuis’. Het kindermeubilair uit de Zein-lijn heeft een organisch (geen scherpe hoeken) en natuurlijk uiterlijk.

Eigen pedagogische visie met bijpassend meubilair

Handen wassen op eigen hoogte

Slapen onder een boom

Uitdagende buitenruimte

Kinderkookcafé

Bij het ontwerp voor dit kindcentrum is aansluiting gezocht op het bijzondere gebouw en het open karakter. Er is gekozen voor natuurtinten die overal in het gebouw terugkomen. Dit zorgt voor samenhang tussen de verschillende functies in het gebouw. Kers op de taart is het Kinderkookcafé, een centraal gelegen vrijstaande keuken met veel ruimte rondom. In alle ruimtes is rekening gehouden met het vierogenprincipe: open pantry- en verschoningsgedeeltes, handige hulpmiddelen zoals een dode hoekspiegel enzovoorts. Ook handig zijn praktische oplossingen zoals verrijdbaar meubilair, wanden die tegelijkertijd fungeren als kast, koven die zijn weggewerkt in de kast en veilige deurtjes.

Altijd en overal zicht op elkaar

Standaard vakwerk en mooi maatwerk

1000-en-1-dingen hal

Slimme wandoplossing met garderobefunctie


Adviesgesprek aanvragen?

Laat hier uw gegevens achter.