Navigation

Kindcentrum De Entree in Zoetermeer

Kom binnen en wees welkom!

de entree zoetermeer

Kindcentrum De Entree is gevestigd in een nieuw gebouw waarbij kinderopvang en basisschool samen komen. En de naam zegt het eigenlijk al: kom binnen en wees welkom! Dat gevoel moest het centrum uitstralen en was dan ook het uitgangspunt bij de keuze voor de inrichting. Van materiaal- en meubelkeuze tot aan de opstelling er van... aan ons de mooie uitdaging deze prachtige locatie in te richten geheel passend bij de visie.

 • de entree zoetermeer
 • de entree zoetermeer
 • de entree zoetermeer
 • de entree zoetermeer

De gehele school hebben we ingericht. Dat betekent alle basisruimtes (vaste afsluitbare plek voor een vaste groep kinderen), multifunctionele ruimtes (leerplein) en de specifieke ruimtes zoals de danszaal en creatieve ruimtes. (Ook de kinderopvang zowel KDV en BSO hebben wij ingericht).

de entree zoetermeer

Alle ruimtes ruimtelijk in gebruik

Doordat er verschillende soorten ruimtes zijn van heel ruim tot wat kleiner, hebben we er echt voor kunnen zorgen dat alle ruimtes ruimtelijk zijn in gebruik, maar ook niet te groot aanvoelen bij bijvoorbeeld de leerpleinen.
Dit hebben we gedaan door middel van kleurgebruik (witte tafels en dit terug te laten komen in de onderstellen voor eenheid) en alles bijvoorbeeld op 1 hoogte om zo rust te creëren in de basisgroepen. Voor de leerpleinen hebben we diversiteit terug laten komen door verschillende hoogtes en diverse hoeken. Door het herhalen van kleurgebruik ontstaat er toch 1 geheel.
 • de entree zoetermeer
 • de entree zoetermeer
 • de entree zoetermeer
 • de entree zoetermeer

Directeur Jerremy Schutte van Kindcentrum De Entree:

”Op ons Kindcentrum werken wij talentgericht. Eén van onze uitgangspunten voor de inrichting waren de leerstijlen van Dunn en Dunn. Een werkplek kan van invloed zijn op de werkbeleving en concentratie van een kind. Voor op de leerpleinen zochten wij dus een verscheidenheid aan materiaal. Hoog en laag, hard of zacht, zitten of staan, allemaal elementen die terug moesten komen. Voor onze instructieruimtes zochten wij juist meubilair dat rust uitstraalt en compact is. Daarnaast moest het meubilair geschikt zijn voor verschillende leeftijden, omdat wij tijdens onze keuze ateliers groepsdoorbroken werken.

”Wat een gave inrichting! Wat een rust straalt dit uit! Mooi dat er zoveel verschillend meubilair is voor kinderen!” Dit zijn enkele opmerkingen die wij steeds weer horen. En dat klopt helemaal. Wij zijn erg blij met de witte tafels, die stralen zoveel rust uit. De kleuraccenten geel en groen komen daarnaast op speelse wijze weer terug in het meubilair. Ook de service was top. Alles werd keurig op de juiste plek gezet.”

Binnenkijken bij andere basisscholen

Bekijk hier recent gerealiseerde inrichtingen in het primair onderwijs.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.