de sterren hoogezand

SBO De Sterren RENN4 Hoogezand

Flexibele inrichting voor speciaal onderwijs.

Een mooi nieuw gebouw in een groene omgeving. Een gebouw waarin gezondheid en natuur nadrukkelijk naar voren komen. Dat is het gebouw waar SBO De Sterren met ingang van het schooljaar 2021/2022 gevestigd is. Op SBO De Sterren zitten kinderen van 4 tot 13 jaar met talenten, dromen en ambities. Ondanks hindernissen als leerproblemen, sociaal-emotionele problemen of een vorm van autisme, willen zij het beste uit zichzelf halen. Samen met het team gaan de kinderen daarmee aan de slag. Het doel van SBO De Sterren is hetzelfde als een gewone basisschool: kinderen klaarstomen om in het voortgezet onderwijs nieuwe stappen te zetten. Maar wel met andere mogelijkheden en aanpak. De school biedt drie leerroutes waarbinnen ze differentiëren en meer diversiteit in de begeleiding.

”We zien leerlingen en medewerkers stralen, zoals sterren stralen!”
- Carina Veen, teamleider -

 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand
SBO De Sterren RENN4 Hoogezand

Flexibele inrichting

Een flexibele, uitwisselbare en verrijdbare inrichting is ideaal, zodat de inrichting van diverse ruimtes snel een relatief eenvoudig aangepast kan worden op de gebruikers.

Rust en maximaal uitwisselbaar
In en om het nieuwe gebouw van SBO De Sterren staan groen, gezond en natuur centraal. Voor SBO De Sterren ontworpen we een inrichtingsconcept met duurzaamheid en flexibiliteit als uitgangspunt, passend bij het groene karakter van het gebouw en de speciale gebruikers van de diverse ruimtes. De leerlingaantallen per leeftijdscategorie verschillen jaarlijks flink. Een flexibele, uitwisselbare en verrijdbare inrichting is dan ideaal, zodat de inrichting van diverse ruimtes snel een relatief eenvoudig aangepast kan worden op de gebruikers tijdens het schooljaar. Het werken op één hoogte werkt voor deze school erg goed, dit creëert rust. Heutink richtte de volgende ruimtes in: Speel- werkplein, groep 1-2 en 3, midden- en bovenbouw, time-out ruimte, doe-ruimte, directiekantoor, spreekruimte, 2 flex-kantoren en teamkamer.

de sterren hoogezand
De huisjes aan de wand worden door de onderwijsassistent veel gebruikt om even met 1 of 2 leerlingen apart te zitten. Dit is een ideale plek waar bijvoorbeeld meer aandacht geschonken kan worden aan lezen of taal.

 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand

 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand
 • de sterren hoogezand

Naast de rust en praktische voordelen waar de nieuwe inrichting voor zorgt, is het voor de school prettig dat er geen opslagruimte meer nodig is voor extra leerlingmeubilair. In het oude schoolgebouw moest er van iedere onderwijshoogte een voorraad stoelen en tafels aangehouden worden. Het nieuwe meubilair heeft als voordeel dat het multi-inzetbaar en eenvoudig uitgewisseld kan worden in en tussen de groepen.

Multi-uitwisselbare stoelen en tafels
Neem bijvoorbeeld onze Jumper Air Level leerlingstoel. Het klikvergrendelingsmechanisme van deze leerlingstoel maakt het voor de leerlingen mogelijk om zelf de voetensteun eenvoudig omhoog of omlaag te bewegen om zo de stoel optimaal aan te passen aan hun eigen lengte. Hierdoor kunnen zowel oudere als jongere leerlingen en zowel grote als kleine leerlingen met elkaar aan dezelfde tafelhoogte plaatsnemen. Altijd met behoud van de juiste voorgeschreven zithouding en Europees genormeerde maatvoeringen.

Dynamisch en comfortabel zitten
De dubbel geblazen kunststof kuip van de Jumper leerlingstoel is Cradle to Cradle. De combinatie met het C-frame zorgdraagt voor een dynamisch en comfortabel zitcomfort, met behoud en zelfs verhoging van de van de concentratie. Een producteigenschap waar bewust voor gekozen is door de directie van SBO De Sterren.

Centrale hal als gedeelde ruimte

De centrale hal is als gedeelde ruimte ingericht en wordt ook gebruikt door de andere gebruikers in het pand. De school ziet hier kinderen rustig een boekje lezen en andere activiteiten doen.
de sterren hoogezand


Binnenkijken bij andere basisscholen

Bekijk hier recent gerealiseerde inrichtingen in het primair onderwijs.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.