Verblijfsruimte

Naast werken en leren is een school voor haar leerlingen ook een plek van ontmoeten, bijpraten én bijkomen van het harde werken.

verblijfsruimte

Leven in de brouwerij
De leerlingen maken gebruik van heel veel verschillende ruimtes. Ze beperken zich hierbij niet tot de lokalen. Je komt ze ook tegen in de gang, de aula en in tussenruimtes tijdens de pauzes om te chillen en om huiswerk te maken. Deze gevarieerdheid van gebruik vraagt dan ook om een zo multifunctioneel mogelijke inrichting, zodat deze voldoet aan de verschillende doeleinden die de hedendaagse leerlingen vragen.

Werken op de laptop of tablet, samen muziek luisteren op de mobiele telefoon, alles wordt steeds meer digitaal en vraagt in die vorm ook veel meer flexibiliteit van de verblijfsruimtes voor de leerlingen. Doordat ook steeds vaker tijdens de lessen wordt uitgeweken naar de algemene ruimtes voor bijvoorbeeld het werken in groepen, speelt de kwaliteit van het meubilair dat wordt gebruikt ook een belangrijke rol.

Inrichtingstips voor verblijfsruimtes

 • verblijfsruimte
  Tough Wrap

  Meubels die tegen een stootje kunnen! Door zitelementen te voorzien van een speciale, uniek samengestelde, PU-coating worden meubels gecreëerd die tegen het meest intensieve onderwijsgebruik kunnen. De coating is voorzien van een lichtruwe laag waardoor grip ontstaat en wordt rondom aangebracht, zodat de elementen waterafstotend en makkelijk schoon te houden zijn. Hartstikke studentproof dus en nog mooi ook!

 • verblijfsruimte
  Mr. Blue

  Deze tafel en podium in één is uitgevoerd in gerecycled kunststof; een milieuvriendelijk product dat wordt gemaakt van tweedehands kunststof. Een revolutie op het gebied van picknicksets: het meubel is een robuust en toch elegant vormgegeven zitelement dat door de combinaties van functies uniek is. Je verplaatst het gemakkelijk, zodat snel een groot podium te creëren is. Het gaat bovendien in de buitenlucht tien keer langer mee dan hout.

 • verblijfsruimte
  Mr. Brandy

  Een maatwerk wandmeubel met een heel eigen stijl. Een fusie van design en kracht, waarbij zitcomfort voorop staat. Het bestaat uit stalen frames met tafel- en zitbladen van recycled kunststof, volkern HPL of een houtsoort. Door het staal thermisch te verzinken kan het meubel ook buiten toegepast worden. Mr. Brandy is net als Tough Wrap én Mr. Blue onderdeel van de collectie van Roofer, partner van ons op het gebied van meubilair.

”Denk verder dan in lokalen en vierkante meters.”

Binnenkijken bij

Scholen met inspirerende verblijfsruimtes.

 • middelharnis
  Beroepscampus Middelharnis

  Op deze beroepscampus komen twee scholengroepen samen, namelijk RGO en Albeda. Het gebouw biedt zowel plek aan het voortgezet onderwijs en het mbo. Voor deze scholengroepen is een leeromgeving met een Scandinavische look & feel gecombineerd met industriële elementen gecreëerd. De rustige lijn qua kleurstelling maakt het totaalplaatje compleet. Termen als huiselijk, gezellig en hip typeren de nieuwe inrichting.

 • coenecoop
  Coenecoop College Boskoop

  Geschakelde belevenissen en gedeelde ervaringen, dat zijn de belangrijkste pijlers voor het ontwerp voor het Tweetalig Onderwijs Coenecoop College in Boskoop. Het voormalige gemeentehuis is getransformeerd naar een nieuw onderwijsgebouw, waarbij flexibiliteit en multifunctionaliteit centraal staan.

 • verblijfsruimte
  ROC van Amsterdam MBO College Airport

  Een ontmoetingsruimte met een eigen gezicht die de ’chillruimte’ genoemd wordt. Een verblijfsruimte met meerdere zitjes: podium met zitruimte op de tredes, relaxte banken, maatwerk tafels, picknickbanken, zitzakken en barkrukken. Plekken om te lunchen en dus om te chillen!

 • verblijfsruimte
  Vechtstede College Weesp

  Op deze school hebben we twee aula’s en twee studieruimtes ingericht. In deze verblijfsruimtes hebben we verschillende zit-en werkplekken gecreëerd, waaronder Tough Wrap banken in alle denkbare kleuren. De verblijfsruimtes kenmerken een multifunctioneel karakter en worden voor meerdere doeleinden ingezet.

Sfeerverhogende wandvisuals

Eyecatchers in vele verblijfsruimtes.

verblijfsruimte

Onder het toeziend oog van Einstein en Galileo

Grote wandvisuals voor het Vechtstede College in Weesp. In de onderbouw Einstein en in de bovenbouw Galileo.
Het geeft de ruimtes sfeer en in combinatie met de kleuren van het meubilair zorg het voor één geheel. We kozen ervoor om slimframes te plaatsen: een opspansysteem met hoogwaardige en eenvoudig te wisselen peesdoeken.
Video studieruimte bekijken

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.

Actueel bij inrichten

 • roc flevoland
  ROC van Flevoland MBO College Poort Almere

  Gebouw met een open karakter en moderne les- en praktijkruimtes voor sportieve, ondernemende en creatieve talenten. Een plek om te leren, werken en kennis te delen. Hiervoor zijn diverse plekken gecreëerd waar in groepsverband kan worden samengewerkt. Het gebouw staat voor duurzaamheid, natuurlijk en vrijheid. Dit wordt ondersteund door het gebruik van gerecyclede materialen met veel groen, houttinten en glas.

 • orion
  Orion Openbaar Speciaal Onderwijs Amsterdam

  De vraag voor de inrichting van 4 ruimtes op het bestuurskantoor van Orion luidde: ’Creëer een inrichting die passend is bij deze projectfases per ruimte’. Het resultaat is een dynamische en uitdagende inrichting. Voor elke ruimte een andere balans tussen actie en interactie.

 • den haag
  ’s Gravendreef College Leidschenveen Den Haag

  Op deze school kozen ze voor een nieuwe inrichting van meerdere ruimtes, waaronder een nieuw leerplein, het restaurant én BeVo-lokaal, waarin een les beeldende vorming zelfs voor de niet zo creatieve leerlingen een pretje is. Daarnaast zijn de ruimtes voor service, administratie, receptie, magazijn en zorg & welzijn voorzien van een nieuwe inrichting.

Meer informatie over inrichten

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.


Hardlopers uit ons assortiment.