Navigation

Openbare basisschool Het Volle Leven Den Haag

Leren, beleven & ontdekken.

Openbare Basisschool Het Volle Leven Den Haag

Het Volle Leven in Den Haag staat voor leren, beleven & ontdekken. Samen met Kinderopvangorganisatie 2Samen vormt zij een Kindcentrum. Van hen kregen we de mooie uitdaging mee te denken over de inrichting van de gezamenlijk te gebruiken leerpleinen die onder schooltijd door de school en daarna door de BSO gebruikt kunnen worden.

”Aarde-Geel, Natuur-Groen en Lucht-Blauw… voor alle etages een eigen kleurenpalet!”
volle leven den haag

Doorgaande lijn op alle etages

Geheel naar wens is een doorgaande lijn qua inrichting neergezet voor alle drie de etages maar wél alle drie met een herkenbare, eigen identiteit. We besloten kleurgebruik hier leidend in te laten zijn.

 • volle leven den haag
  Aarde-Geel voor de begane grond

  De gele etage wordt gebruikt door de onderbouw en biedt naast uitnodigende speel- en werkplekken ook plek voor het presenteren van werkjes. Daarnaast doet deze ruimte dienst als gastvrije ontvangst- en samenkomplek voor ouders tijdens de inloop. De huisjes worden thematisch gebruikt en zijn een uitbreiding van de groepsruimtes. Hier wordt dan ook volop gewerkt en gespeeld door de kleuters. De grote tribunetrap is voorzien van kussentjes om ook hier gedurende de dag comfortabel gebruik van te kunnen maken.

 • volle leven den haag
  Natuur-Groen voor de 1e etage

  De groene etage is opgedeeld in twee ruimtes met daarin een stamtafel en kastruimte voor de BSO, een zit-/leeshoek op het podium en tafels om te overleggen en samen te werken. De banken zijn in een vierkante opstelling geplaatst, waardoor er achter de rugleuning een werkplek is ontstaan. En natuurlijk kon in deze groene ruimte een mooie boom niet ontbreken! Daarmee hebben we meteen de bouwkundige kolom voor het podium, die centraal in de ruimte staat, gemaskeerd door deze als boomstam te bekleden en op het plafond erboven akoestische panelen te plaatsen als ’bladerdak’.

 • volle leven den haag
  Lucht-Blauw voor de 2e etage

  Op de blauwe etage is eenzelfde bankopstelling gebruikt om kinderen samen maar ook alleen te laten werken. Voor het raam, met uitzicht op de schoolmoestuin zijn ook diverse werkplekken gerealiseerd zoals een hoge sta-kant met actieve deskbikes en een normale werkplek met ’wiebelkrukken’.

 • volle leven den haag

  Fietsen tijdens het schoolwerk.

 • volle leven den haag

  Trap, tribune en chillplek in één.

 • volle leven den haag

  Rust door natuurlijke tinten en materialen in de teamkamer.

volle leven den haag

Fijne plek voor klein en groot

 • Openbare Basisschool Het Volle Leven Den Haag
 • Openbare Basisschool Het Volle Leven Den Haag
 • Openbare Basisschool Het Volle Leven Den Haag
 • Openbare Basisschool Het Volle Leven Den Haag

Binnenkijken bij andere basisscholen

Bekijk hier recent gerealiseerde inrichtingen in het primair onderwijs.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.