Navigation

Amity International School Amsterdam Amstelveen

Ruimtes die kinderen de liefde voor leren geven.

Amity International School Amstelveen

Amity is een Indiase keten van internationale scholen en privé-universiteiten en onderwijst zo’n 125.000 leerlingen verspreid over haar vestigingen in India, Dubai, Abu Dhabi, London, Signapore, New York en sinds kort (2017) ook in Amstelveen. Daar is de school gevestigd in het prachtige monumentale Van Leergebouw. Aan Heutink Projectinrichting de eer om, samen met V/S en een externe interieurbouwer, de inrichting van dit prachtige gebouw te verzorgen, waarin de visie op onderwijs van deze grote internationale organisatie duidelijk tot uiting komt.

 • Amity International School Amstelveen

  Door te spelen met kleuren en materialen is een geheel eigen effect ontstaan.

 • Amity International School Amstelveen

  Een van de vele hoeken van een inspirerende en multifunctionele leeromgeving waar sfeer en beleving een belangrijke rol spelen.

 • Amity International School Amstelveen

  Kenmerkend in de inrichting zijn de vele organische vormen, zoals ook deze halfronde boekenkasten en zitelementen in de bibliotheekzone. Het resultaat: een speels ogende flexibel in te delen mobiele schoolbieb.

Amity International School Amstelveen

Iedere zone een eigen functie

Deze moderne school met veel licht en open ruimtes leende zich perfect voor het realiseren van slim en verrassend ingerichte speel- en leerplekken.

 • Amity International School Amstelveen
  Speelse details

  Bij het inrichten van grote ruimtes ligt de grootste uitdaging vaak in de balans tussen de verschillende functies in de ruimte. Voor Amity hebben we de wens voor kleur en beleving gebruikt als uitgangspunt voor het markeren van de verschillende zones. Zo krijgen kleurgebruik en sfeerelementen naast de voor de hand liggende esthetische functie ook een heel duidelijke praktische functie. De ronde kleurcirkels in de vloerbedekking markeren de verschillende zones en de bladeren van de boom doen hetzelfde voor de lees-zitplek rondom.

 • Amity International School Amstelveen
  Uitnodigende vloer

  Door op de grond te werken met grote (speel)kleden, motoriekelementen, zitzakken, wiebelkrukken en lage (boeken)bakken en kasten nodig je kinderen uit actief en vrij op, of dichtbij, de grond plaats te nemen. De vorm en positie van de verschillende elementen benadrukt de organisch gevormde zones in de ruimte.

 • Amity International School Amstelveen
  Bijzonder eyecatcher

  Kan niet missen: een boekenkast opgebouwd uit de (Engelse) letters van het woord waar het allemaal om draait: boeken! De letters hebben verschillende functies: de B en de eerste O zijn fijne leesnestjes, de tweede O en de K dienen als opbergplek voor boeken.

 • Amity International School Amstelveen
  Functionele elementen

  De grote kastenwand van grond tot plafond biedt plaats aan heel veel educatief - en spelmateriaal. Leuk detail is de print die uitdaagt tot onderzoekend en ontdekkend leren.

Amity International School Amstelveen

Open ruimtes maximaal benut

De locatie in Amstelveen is er één met veel open ruimtes. Dit vaststaande gegeven is optimaal benut in het inrichtingsplan. Leerlingen, hun ouders en de teamleden zijn zeer tevreden en blij met het eindresultaat.

De leerlingen van Amity International School Amsterdam leren binnen een realistisch, op onderzoek gebaseerd curriculum dat hun individualiteit, creativiteit en unieke interesses bevordert. Amity moedigt haar leerlingen aan om innovatieve en reflectieve denkers te zijn die veerkracht en vastberadenheid tonen. Ze promoot ethische, verantwoordelijke acties voor positieve verandering en faciliteren teamwerk en leiderschap en voedt de ontwikkeling van ruimdenkende, zorgzame individuen die actieve en respectvolle leden zijn van de wereldwijde en lokale gemeenschap.

 • Amity International School Amstelveen
  Inrichting vanuit ambitie

  Vanuit deze visie zijn we aan tafel gegaan met Heutink Projectinrichting om onze visie en wensen te laten vertalen naar een inrichtingsplan dat tegemoetkomt aan onze ambitie om een boeiende en uitdagende leeromgeving te bieden die de leerlingen uitdaagt op zowel cognitief als sociaalemotioneel niveau.

 • Amity International School Amstelveen
  Favoriet

  Waar Amity het meest blij mee is, is toch echt de kwaliteit en de flexibiliteit van de gekozen meubels en zitelementen én de wijze waarop de open ruimtes in de school maximaal benut zijn, het speelse kleurgebruik en de verrassende materialen en vormen. Daarmee is echt een uniek effect gecreëerd.

Amity is helemaal klaar voor de toekomst

”Dank voor de plezierige samenwerking in alle fases van dit project... van de allereerste ideeën tot het uiteindelijke resultaat!”
Amity International School Amstelveen

Binnenkijken bij andere basisscholen

Bekijk hier recent gerealiseerde inrichtingen in het primair onderwijs.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.