Techlab

Voor de makers van morgen.

Rijssen

Kennismaken met nieuwe technologieën
Techlab, Futurelab, Fablab, Technolab; geef het beestje een naam… Verschillende termen die hetzelfde betekenen, namelijk een innovatief en flexibele omgeving waar leerlingen kennismaken met nieuwe technologieën als 3D-printen, lasersnijden, robotica, virtual reality en augmented reality. Vernieuwender dan een traditioneel technieklokaal, een plek waar leerlingen écht uitgedaagd worden.

Binnenkijken bij

rijssen

Technolab CSG Reggesteyn Rijssen

Het Technolab is een van de eerste officiële Makeblock Innovation Studio’s in Europa.
Het innovatieve lab is ingedeeld in drie zones: make, create en inspire. Elke zone met een eigen functie.
Bekijk & lees meer

Futurelab Mondial College Nijmegen

Een echt Futurelab van de toekomst: flexibel, uitdagend, vernieuwend, stoer en innovatief.
Een lab waarbij vier led-machinetafels en een heuse tribune met werkplekken direct opvallen.
Bekijk & lees meer
Nijmegen

Jonge kinderen enthousiast maken voor techniek
Het is zinvol overige schoolvestigingen en -soorten, zoals het primair onderwijs, bij de Techlabs te betrekken. Hierdoor worden jonge kinderen in staat gesteld al vroeg kennis te maken met techniek en technologie. Diverse voortgezet onderwijs scholen zijn hier al mee gestart. Zo worden masterclasses ontwikkeld, waardoor deze kinderen geheel op hun niveau kennismaken met techniek. Voor scholen met Techlabs is het bovendien een uitgelezen mogelijkheid om hun school te promoten bij basisschoolleerlingen en hun ouders.

Veiligheid in praktijkonderwijs

Veiligheid in praktijkonderwijs

Goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen.
Aan machines en handgereedschap kleven veiligheidsrisico’s. In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) hebben wij bij de meest gebruikte machines veiligheidskaarten ontwikkeld.
Lees meer

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.

Actueel bij inrichten

 • techdocent
  Techniekdocent over de opkomst van tech-ruimtes

  Ewout Warringa is techniekdocent op het Vechtdal College in Hardenberg en is betrokken bij technologie- en ICT-innovatie in het onderwijs. In dit artikel vertelt hij meer over tech-ruimtes in het voortgezet onderwijs.

 • vr
  VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in het voortgezet onderwijs

  Michiel Groot Koerkamp als specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld. Hij staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof.

 • kennemer techlab heemskerk
  Kennemer Techlab Heemskerk

  Een innovatief ingerichte, grote ruimte van ruim 285 m2 met plek voor vele nieuwe technologieën. In deze immense ruimte zijn vele verschillende didactische activiteiten te doen. Zo kunnen leerlingen van verschillende opleidingen binnen deze school kennismaken en trainen met vele nieuwe technologieën. Daarnaast geeft men gastlessen aan basisschoolleerlingen om ook alvast in aanraking te komen met de toekomst.


Meer informatie over inrichten

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.