Groepsruimte

De opvangomgeving met alle ruimte voor spelen & bewegen, ontdekken & maken en talent & vaardigheid.

groepsruimten

De groepsruimte is de centrale plek van de kinderopvang. Het is de plek waar het veilig is en waar ruimte is voor spelen, ontdekken, talenten en ontwikkeling. Daar waar nieuwe vriendjes gemaakt wordt en waar ieder kind zichzelf kan zijn.

Een huiselijke sfeer, een inrichting met ergonomische meubels of een inrichting gebaseerd op Pikler of Montessori. De inrichting, de aankleding en het aanbod is gericht op de missie en visie van de opvang en is voor iedere opvang dan ook anders.

Puur

Puur: de basis voor iedere opvang

Een lijn praktische kwaliteitsmeubels in hippe uitvoeringen en kleuren
Creëer een warme huiselijke sfeer dat aansluit bij jouw organisatie, interieur en smaak.
Bekijk de Puur-lijn

Inrichtingstips voor groepsruimte

Maak kennis met de nieuwste meubellijn voor KO & BSO: Puur

 • Puur
  Zit- en verstopplek Puur

  Een compact en uitdagend speelplekje! Dé plek voor kinderen om zich even terug te trekken uit de drukte, om een boekje te lezen of om gewoon even uit te rusten.

 • Puur
  Ergobank Puur

  Een flexibel, compact én functioneel zitsysteem geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Flexibel, omdat deze verrijdbaar is en dus makkelijk te verplaatsen. Een leidsterstoel en hoge kinderstoelen zijn gemakkelijk aan te schuiven.

 • Puur
  Ergotafel Puur

  Onmisbaar op elke groep. Deze flexibele, compacte en meest gangbare groepstafel uit de nieuwe Puur-lijn is passend bij de Ergobank. Genoeg ruimte voor iedereen om uitgebreid te knutselen of gezamenlijk aan te eten. Verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en combinaties.

groepsruimte

De speel-werkverdieping

Kinderen laten hun fantasie de vrije loop in dit speelhuis.
Ruimte om te spelen, te klauteren en om te relaxen. In diverse kleuren, uitvoeringen én met verschillende themapanelen zoals een tuinhekje, winkel of brievenbus verkrijgbaar. Vraag ernaar bij jouw Heutink-adviseur.

Binnenkijken bij

Kinderopvangorganisaties met een inspirerende groepsruimte.

 • de werf zaandijk
  Freekids De Werf Zaandijk

  Een IKC waar jong en oud samenkomen. Binnen Basisschool De Werf in Zaandijk vind je Freekids De Werf. Een plek waar kinderen komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten. Onderwijs en opvang gaan hier hand in hand. Iets wat ook terugkomt in de inrichting van deze mooie locatie. Van ergonomische meubels, zoals de picknicktafels en verrijdbare banken tot handige opbergsystemen.

 • unikidz neptunes ijburg
  UniKidz Neptunus

  Natuurlijke materialen, organische vormen en pasteltinten. De groeps- en activiteitenruimtes op deze locatie zijn ingericht in een huislijke sfeer, waar natuurlijke materialen, organische vormen en pasteltinten zorgen voor rust. De ruime en overzichtelijke ruimtes bieden veel speel- en bewegingsruimte voor de kinderen.

 • unikidz zuid
  UniKidz Amsterdam-Zuid

  Voor de inrichting en aankleding van de diverse ruimtes is gekeken naar het aanbieden van genoeg uitdagende en innovatieve materialen in een frisse, hippe en huiselijke stijl. Om de huislijke sfeer terug te brengen in de ruimtes kozen we voor natuurlijke materialen, gecombineerd met zachte tinten en een duurzaam karakter.

 • notenbalk
  KDV De Notenbalk

  KDV De Notenbalk bevindt zich in een bosrijke omgeving in Hilversum. En dus hebben we de kleur van het interieur daarop laten aansluiten door te kiezen voor een combinatie van houtnerf, olijfboomkleur en wit. Van verschoontafels tot ergobanken. Van groepstafels tot de entree. Alles is uitgevoerd in deze frisse, natuurlijke combinatie.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.

Shop op categorie

Actueel bij inrichten

 • boekenbox KO
  Themaboek Inrichten en meer

  De inrichting van jouw opvang is het hart van de organisatie. Dit boek bevat dan ook veel meer dan alleen kwaliteitsmeubilair en inspiratie voor inrichting. Alles over tradities, trends & de toekomst.

 • beweging
  Ruimtes in beweging

  Kinderen vinden het heerlijk om op de vloer te spelen. Of ze nu op hun buik liggen, zitten of gehurkt, op vloerniveau zijn ze het meest vrij om op verschillende manieren te bewegen.

 • kind geluid
  Kind = Geluid

  Op de kinderopvang is het nooit echt stil. Logisch ook, want waar kinderen zijn is gezelligheid, bedrijvigheid, hier en daar ook nijd en vooral veel vlijt. En dus: geluid.

Meer informatie over inrichten

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.