College

Steeds meer scholen kiezen voor een college-opstelling in een van hun onderwijsruimtes, vaak gecombineerd met andere vormen van zitten.

college

Toekomstproof leeromgeving
Door te kiezen voor een vaste collegezaalopstelling kan ongestoord gewerkt worden zonder dat een ruimte eerst heringericht moet worden, rekening houdend met roosters en pauzes. Dit scheelt een hoop organisatorische uitdagingen. Collegezalen kunnen op diverse manieren worden ingedeeld. Zo kan gekozen worden voor rechte of ronde opstelling, voor vaste of opklapbare tafels en voor allerlei materialen en kleuren.

Flexibel & multifunctioneel gebruik
Onderwijsruimtes met een college-opstelling kunnen flexibel gebruikt worden. Denk aan hoorcolleges waarin meerdere klassen tegelijkertijd les kunnen krijgen of voorlichtingsbijeenkomsten voor en over maatschappelijke en wetenschappelijke kwesties en instanties. Daarnaast kunnen in deze ruimtes voorlichtingsavonden aan leerlingen, ouders of docenten georganiseerd worden én kan het als presentatieruimte dienen voor de leerlingen.

Tip om de gewenste hoeveelheid leerlingsets te kunnen plaatsen in een beperkte ruimte

Kies voor slimme, ruimtebesparende zitelementen.

college

De ruimte maximaal benut

Tóch het juiste aantal zitplaatsen gecreëerd voor de functie van deze ruimte.
In de ruimte op de foto kozen we voor een combinatie van compacte stoelen met opklapbank en een grote bank met tafeltjes langs de wand.

Binnenkijken bij scholen met inspirerende college-opstellingen

Van een indrukwekkende collegezaal tot moderne lesruimtes voor colleges aan grote groepen.

 • inrichten inspiratie
  MBO Westland Naaldwijk

  Het Westland, waar de school is gevestigd, staat bekend om bloemen, bloembollen en de bloemenveiling. Díe uitstraling, van de traditionele bloemenveiling, is vertaald naar een ontwerp en uiteindelijk gerealiseerd in deze collegezaal, genaamd Rabotorium.

 • MBO college poort maatwerk
  ROC van Flevoland MBO College Poort Almere

  In dit inspirerende schoolgebouw in Almere Poort krijgen leerlingen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen en met plezier te studeren. Het gebouw heeft een open karakter met moderne les- en praktijkruimtes.

 • inrichting school ROC
  ROC van Amsterdam MBO College Airport

  De studenten van deze school in Hoofddorp kunnen terecht in de zogenoemde chillruimte: een ontmoetingsruimte. Om het gevoel van meerdere zones c.q. zitjes te versterken is een podium gerealiseerd.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.

Actueel bij inrichten

 • vo
  Twee populaire leerlingsets in het VO

  Op zoek naar nieuwe leerlingsets? Denk dan eens aan populaire leerlingsets met de Uno-C tafel of Uno-M tafel en de Jumper stoel of PantoSwing-LuPo stoel. Deze sets zijn geproduceerd door VS, dat behoort tot de Europese top van school-, kantoor- en objectmeubilair.

 • Landstede MBO Raalte
  Landstede MBO Raalte

  Het onderwijs is volop in beweging: lesstof wordt steeds meer digitaal aangeboden, daarnaast verschuift het lesgeven van klassikaal naar projectmatig. Bij Landstede beschikken ze daarom over het Lokaal van de toekomst, dat klaar is voor de veranderende en toekomstige manier van leren. Op deze manier maken studenten kennis met de beroepspraktijk. De scrummethode wordt hier gehanteerd.

 • roc adam
  ROC van Amsterdam MBO College Westpoort Noord

  Voor deze techniekopleiding is een grote ruimte van een vleugel van het gebouw opnieuw ingericht, met onder andere een grote handvaardigheidsruimte. De inrichting straalt saamhorigheid uit, studenten en medewerkers voelen zich er thuis. Precies wat de doelgroep nodig heeft!

Meer informatie over inrichten

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.