Differentiatie

Differentiatie

Gevarieerd leren en werken.

Docent van voor de klas naar in de klas
Een van de ontwikkelingen als gevolg van de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen is de opkomst van de leeromgeving waarin gedifferentieerd lesgeven wordt gefaciliteerd. Gedifferentieerd lesgeven stimuleert het onderzoekend, samenwerkend en ontwerpend leren. Lessen starten plenair waarna de leerlingen in groepjes gaan werken. De docent staat niet meer voor de klas maar in de klas en kan zo gerichter en op maat hulp bieden. Klaslokalen bieden steeds meer en transformeren mee van lokaal naar leermiddel.

Binnenkijken bij

Twee scholen waar gedifferentieerd lesgeven gefaciliteerd wordt.

 • Differentiatie
  Haags Montessori Lyceum Den Haag (locatie Neuhuijskade)

  Een prachtig transparant gebouw met innovatieve werkplaatsen, instructie- en studieruimtes: een inrichting voor ambitieuze doeners. Bijzonder zijn de projecturen waarin theorie verbonden is aan praktische opdrachten en wat van deze school een dynamische onderwijslocatie maakt waar leerlingen, onder begeleiding, kunnen werken aan hun opdrachten en hun huiswerk. Zij volgen met hun nieuwsgierigheid een ontdekkingstocht naar kennis, ervaringen en bijzondere talenten. Op hun eigen niveau en op een manier die bij ze past. Een belangrijke pijler van deze school is ”Leren door doen” in projecten en instructie- en begeleidingsuren. Overal verspreid over de open verdiepingen vind je een diversiteit aan werkplekken: voor individuen, groepen en complete klassen.

 • Differentiatie
  Christelijke Scholengemeenschap Melanchton Schiebroek

  In de verbouwde vleugel van Melanchton Schiebroek is gekozen voor een optimale inrichting van de gangen. De extra brede gangen zijn nu dé plek voor gedifferentieerd- of groepswerken. De verschillende soorten projectplekken bieden een variatie aan zitten en werken maar kennen allen eenzelfde lijn qua materiaal en kleur. Doordat ze zijn gecoat in een NCS-kleur, matchen ze helemaal met de nieuwe afwerkstaat van de ruimtes maar ook met de inrichting van de naastgelegen onderwijsruimtes. Bijzonder detail: alle inrichtingselementen staan verlijmd op het linoleum, waardoor de verplichte breedte van doorgang gewaarborgd blijft in de gangen.

Een speelse leeromgeving voor diverse vormen van werken, leren en overleg

Bij het Haags Montessori Lyceum Den Haag (locatie Neuhuijskade) zie je meerdere projecthuisjes terugkomen in de inrichting.

Differentiatie

Projecthuisje

Omsloten maar toch transparant en zichtbaar blijven!
De huisjes bij deze school zijn uitgevoerd met whiteboard HPL om interactief werken met elkaar te stimuleren.

Materiaaltips

 • Differentiatie
  Tough Wrap

  Het is algemeen bekend dat niet alle leerlingen even zuinig omgaan met het schoolmeubilair, maar… met de speciale PU-behandeling ben je gegarandeerd van de langst denkbare levensduur voor het meubilair. PU is een harde kunststof coating die via een spuittechniek wordt aangebracht. De grootste voordelen van deze coating zijn dat de elementen studentproof zijn en heel eenvoudig zijn schoon te maken. De levensduur van meubels met een PU-coating is langer dan gestoffeerd meubilair. Ook is het onderhoud goedkoper.

 • Differentiatie
  Gestoffeerde zitelementen

  De keuze voor een specifiek soort stoffering is afhankelijk van diverse factoren. Wordt het meubel gebruikt in een ruimte waar gegeten en/of gedronken mag worden? Is de ruimte openbaar toegankelijk of juist afgesloten? Wij gebruiken hiervoor stofsoorten die onder andere toegepast worden bij de inrichting van buitenterrassen, strandterrassen en scheepsinrichting. Ruimtes waar niet alleen weersinvloeden, zoals water en zon behoorlijk bepalend zijn. Dit zijn dan ook kwalitatief zeer sterke stofferingen die ook in onderwijsruimtes heel geschikt zijn.

 • Differentiatie
  Bisonyl zitelementen

  Bisonyl is ook wel bekend als het sterke vrachtwagenzeil dat gebruikt wordt voor vrachtwagentrailers en bijvoorbeeld de tassen van krantenbezorgers. Dit materiaal is een stuk duurzamer omdat het dikker en meer water-/vuilafstotend is dan de standaard gestoffeerde elementen. Het leuke van bisonyl is dat we het niet alleen in een vast palet aan uni-kleuren kunnen uitvoeren, maar ook kunnen laten bedrukken in elke print naar keuze. Zo kun je jouw inrichting nog unieker maken met een eigen logo of print!

Plekken voor centrale instructie waar een docent kan aftrappen

Loop binnen bij Haags Montessori Lyceum Den Haag (locatie Neuhuijskade) en je ziet veel van deze banken.

Hippe tribunebanken

Houten banken met een eigenzinnige uitstraling.
Dit hout is duurzaam vanwege de materiaalkeuzes en de fabricage die minder energie kost. Hip & duurzaam: een win-winsituatie dus!
Differentiatie

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.

Actueel bij inrichten

 • Landstede MBO Raalte
  Landstede MBO Raalte

  Het onderwijs is volop in beweging: lesstof wordt steeds meer digitaal aangeboden, daarnaast verschuift het lesgeven van klassikaal naar projectmatig. Bij Landstede beschikken ze daarom over het Lokaal van de toekomst, dat klaar is voor de veranderende en toekomstige manier van leren. Op deze manier maken studenten kennis met de beroepspraktijk. De scrummethode wordt hier gehanteerd.

 • roc flevoland
  ROC van Flevoland MBO College Poort Almere

  Gebouw met een open karakter en moderne les- en praktijkruimtes voor sportieve, ondernemende en creatieve talenten. Een plek om te leren, werken en kennis te delen. Hiervoor zijn diverse plekken gecreëerd waar in groepsverband kan worden samengewerkt. Het gebouw staat voor duurzaamheid, natuurlijk en vrijheid. Dit wordt ondersteund door het gebruik van gerecyclede materialen met veel groen, houttinten en glas.

 • vo
  Twee populaire leerlingsets in het VO

  Op zoek naar nieuwe leerlingsets? Denk dan eens aan populaire leerlingsets met de Uno-C tafel of Uno-M tafel en de Jumper stoel of PantoSwing-LuPo stoel. Deze sets zijn geproduceerd door VS, dat behoort tot de Europese top van school-, kantoor- en objectmeubilair.

Meer informatie over inrichten

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.