Praktijkruimte

Leerlingen aan de slag met de handen.

Praktijkruimte

Toekomstbestendige leeromgevingen
Wij zijn ook gespecialiseerd in het inrichten van praktijkruimten: van een innovatief Techlab tot een traditioneel lokaal voor tekenen. Van meubels tot materialen. Of het nu gaat om uniek maatwerk, standaard meubilair of een combinatie hiervan.

Het creëren van een goede leeromgeving stopt bovendien niet bij het faciliteren van goede en veilige werkplekken, vandaar dat wij ook producten voor praktijkruimten kunnen leveren. Samen gaan we voor onderwijsruimten voor de toekomst.

Verschillende praktijkruimten op scholen

Informatie, inspiratie, trends, referentieprojecten en producttips.

 • Techniek 2
  Het technieklokaal

  Het vakgebied Techniek vraagt om een inspirerende en activerende leerruimte met specifieke, kwalitatief uitstekende materialen die aansluiten bij de trends en ontwikkelingen in het onderwijs. Een omgeving die de leerlingen uitdaagt zélf na te denken, uit te proberen en te experimenteren. Niet enkel resultaatgericht, maar vooral ook procesgericht.

 • techlab
  Techlab

  Techlab, Futurelab, Fablab, Technolab; geef het beestje een naam… Verschillende termen die hetzelfde betekenen, namelijk een innovatieve en flexibele omgeving waar leerlingen kennismaken met nieuwe technologieën als 3D-printen, lasersnijden, robotica, virtual reality en augmented reality. Vernieuwender dan een traditioneel technieklokaal, een plek waar leerlingen écht uitgedaagd worden.

 • Science 2
  Het Science- & BiNaSk-lokaal

  Science & BiNaSk leert leerlingen werken met de juiste materialen en verrijkt hun kennis op het gebied van wetenschap, techniek, natuurkunde, biologie en scheikunde. Die kennis doen ze op in een praktijklokaal waar ze bezig kunnen met practica. Vaak ingericht met ’Molecule & Capsule’: de bouwstenen voor de inrichting van een Science & BiNaSk-lokaal 2.0.

 • creatief 2
  Het creatieve vaklokaal

  Lokalen waar de leerlingen de creatieveling in zich naar boven halen tijdens creatieve vakken als beeldende vorming, handvaardigheid, tekenen, kunst en CKV. Deze ruimtes kenmerken zich vaak door een overzichtelijke indeling, voorzien van werkbanken waaraan gewerkt kan worden. Verder kom je de nodige machines tegen en zijn gereedschappen voor handen.

”Leren door te doen.”

Overige praktijkruimtes

Wij zijn ook gespecialiseerd in de inrichting van leerlingkeukens, zorg & welzijn, praktijkonderwijs en meer.

 • Praktijkruimte
  Margaretha Hardenbergschool Veendam

  De leerlingen van deze VSO-school leren koken in deze maatwerk leerlingkeuken met nadruk op het voorbereiden van maaltijden waardoor onder andere gekozen is voor inductiekookplaten en een heteluchtoven. De leerlingen hebben de beschikking over professioneel keukenapparatuur zoals leerlingkookblokken met inductiekookplaten, 4-vlams kooktafels, afzuiging en verlichting met RVS koof.

 • Praktijkruimte
  Pantarijn Kesteren

  Voor deze locatie mochten we een heleboel gevarieerde ruimtes inrichten, waaronder een keuken met topkwaliteit apparatuur. De professionele catering- en leskeuken is geheel volgens de geldende HACCP-regelgeving ingericht. In de keuken zijn leerlingkooktafels met RVS-werkbladen en frame gecombineerd met volkern kastruimte en inductiekooktafels met flexzone.

 • Praktijkruimte
  School voor praktijkonderwijs De Baander Amersfoort

  Een kapsalon en uiterlijke verzorgingslokaal met een grote tafel voor korte instructie voorafgaand aan de praktijkles, wastafels met middenkastje in dezelfde stijl als de rest van de kasten en werkstations in het lokaal. Een veilige, realistische en bovenal aantrekkelijke leeromgeving voor praktijkonderwijs.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.

Actueel bij inrichten

 • veiligheid
  Veiligheid voorop

  Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar. Maar aan machines en handgereedschap kleven veiligheidsrisico’s. Goed onderhoud en tijdige keuring zijn een vereiste. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen.

 • techdocent
  Techniekdocent over de opkomst van tech-ruimtes

  Ewout Warringa is techniekdocent op het Vechtdal College in Hardenberg en is betrokken bij technologie- en ICT-innovatie in het onderwijs. In dit artikel vertelt hij meer over tech-ruimtes in het voortgezet onderwijs.

 • den haag
  ’s Gravendreef College Leidschenveen Den Haag

  Op deze school kozen ze voor een nieuwe inrichting van meerdere ruimtes, waaronder een nieuw leerplein, het restaurant én BeVo-lokaal, waarin een les beeldende vorming zelfs voor de niet zo creatieve leerlingen een pretje is. Daarnaast zijn de ruimtes voor service, administratie, receptie, magazijn en zorg & welzijn voorzien van een nieuwe inrichting.


Meer informatie over inrichten

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.