Het technieklokaal

Activerende en inspirerende leerruimte voor het vakgebied Techniek.

Referentie project

Leerlingen procesgericht uitdagen
Het vakgebied Techniek vraagt om een inspirerende en activerende leerruimte met specifieke, kwalitatief uitstekende materialen die aansluiten bij de trends en ontwikkelingen in het onderwijs. Een omgeving die de leerlingen uitdaagt zélf na te denken, uit te proberen en te experimenteren. Niet enkel resultaatgericht, maar vooral ook procesgericht. Niet voor niets vinden wij het voortgezet onderwijs een vak apart!

Binnenkijken bij

Een recent ingericht technieklokaal.

referenties

O.R.S. Lek en Linge Culemborg

Het lokaal ‘Tech Explore’ biedt plek aan een combinatie van traditionele techniek en nieuwe technologieën.
Het bestaande technieklokaal binnen deze school, voorzien van draaibanken, freesmachines en werktafels, is van een moderne upgrade voorzien.
Bekijk & lees meer

Technieklokalen die aansluiten bij trends & ontwikkelingen
Jarenlang was een traditioneel technieklokaal zichtbaar op een middelbare school. In dit lokaal stonden kolomboren, figuurzagen en soldeerbouten. Hier konden leerlingen zich voorbereiden op de bovenbouw, ze konden eindelijk werken met hun handen. Deze zie je nog regelmatig, al kiezen ook veel scholen om de ruimtes meer en meer aan te laten sluiten bij de trends en ontwikkelingen. Specialistische profielen als Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE) en Dienstverlening & Producten (D&P) verdienen specifieke, inspirerende lokalen voor zowel leerling als docent. Een technische leeromgeving met warmte, veiligheid en geborgenheid is dan wenselijk.

Bordesopstellingen & lascabines

Wij zijn ook gespecialiseerd in bijvoorbeeld bordesopstellingen en lascabines, die gerealiseerd zijn bij onderstaande scholen.

 • College
  Fioretti College Veghel

  Op deze school staat een bordesvloer. Ideaal voor efficiënt ruimtegebruik: werken op hoogte, opbergen op de grond. Op deze manier heb je meerdere functies en technieken verzameld op relatief weinig vierkante meters. Het heeft een professionele uitstraling en de realistische simulatie van de praktijk kan in een veilige, afgebakende en herkenbare zone.

 • technieklokaal
  Mondial College Nijmegen

  Het technieklokaal op deze school is een walhalla voor toekomstige lassers, vanwege de aanwezige lascabines. Het gaat om individuele lascabines met veilige lasgordijnen.

Meer tips & informatie

 • veiligheid
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar, maar er kleven veiligheidsrisico’s aan. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen. In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) hebben wij bij de meest gebruikte machines speciale veiligheidskaarten ontwikkeld.

 • techlab
  Techlab

  Techlab, Futurelab, Fablab, Technolab; geef het beestje een naam… Verschillende termen die hetzelfde betekenen, namelijk een innovatieve en flexibele omgeving waar leerlingen kennismaken met nieuwe technologieën als 3D-printen, lasersnijden, robotica, virtual reality en augmented reality. Vernieuwender dan een traditioneel technieklokaal, een plek waar leerlingen écht uitgedaagd worden.

 • referentieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar nog meer inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten, waaronder ook projecten met vaklokalen.

Actueel bij techniek

 • techdocent
  Techniekdocent over de opkomst van tech-ruimtes

  Ewout Warringa is techniekdocent op het Vechtdal College in Hardenberg en is betrokken bij technologie- en ICT-innovatie in het onderwijs. In dit artikel vertelt hij meer over tech-ruimtes in het voortgezet onderwijs.

 • vr
  VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in het voortgezet onderwijs

  Michiel Groot Koerkamp als specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld. Hij staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof.

 • steam
  Brochure ’Aan de slag met STEAM’ al gezien?

  Vol informatie, inspiratie en praktische handvatten om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace.

Meer informatie over techniek

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.