Het Science & BiNaSk-lokaal

Dé plek voor practica, vaak ingericht met ’Molecule & Capsule’: de bouwstenen voor de inrichting van een Science & BiNaSk-lokaal 2.0.

Science- & BiNaSk-lokaal

Praktijklokaal met plekken voor practica
Science & BiNaSk leert leerlingen werken met de juiste materialen en verrijkt hun kennis op het gebied van wetenschap, techniek, natuurkunde, biologie en scheikunde. Die kennis doen ze op in een praktijklokaal waar ze bezig kunnen met practica.

Binnenkijken bij

Een recent ingerichte BiNaSk-etage.

Science- & BiNaSk-lokaal

Johan de Witt Scholengroep Den Haag

Als biologie, natuurkunde en scheikunde je favoriete vakken zijn als leerling, dan ben je op deze school helemaal op je plek.
Een multifunctionele ruimte die rust uitstraalt, overzicht geeft en één geheel is. Voorzien van een moderne draai met bijvoorbeeld practicumeilanden.
bekijk & lees meer

Van inspiratie naar concept
Geïnspireerd door de meest essentiële elementen uit de Scheikunde, de moleculen, is de vormgeving voor de BiNaSk-meubellijn ’Molecule & Capsule’ ontstaan. De molecule- en capsuletafels zijn de bouwstenen voor de inrichting van het BiNaSk-lokaal 2.0. Door het combineren van de verschillende moleculetafels en door het draaien van de capsuletafels kan een klaslokaal op vele manieren worden ingedeeld. Met de molecule- en capsuletafels kan eenvoudig en snel geschakeld worden van centrale instructie naar individueel of groepsgewijs werken.

Molecule & Capsule
De moleculetafel is er in twee vormen: de basismolecule en de haltermolecule. De basismolecule is de ronde tafel met één ”hap” eruit, de haltermolecule is de ronde tafel met twee ”happen” eruit. Door deze bolle en holle vormen kunnen de tafels eenvoudig worden gekoppeld.

Het huidige onderwijs wisselt steeds tussen klassikaal en groepsonderwijs. Dit vraagt om een flexibele indeling van het klaslokaal. Belangrijk hierbij is dat de wijziging van de indeling eenvoudig, efficiënt en snel kan gebeuren. Dat kan met de capsuletafel.

Molecule

 • Science- & BiNaSk-lokaal
  Alles in één

  De basis- en haltermoculetafels kunnen worden uitgevoerd met spoelbak, kraan, gas- en stroomaansluitingen. In de centrale stalen kolompoot zijn alle leidingen opgenomen.

 • Science- & BiNaSk-lokaal
  Kwaliteit

  Het werkblad is uitgevoerd in een naadloos verwerkte Getacore toplaag en is verder 40 mm massief afgewerkt. Met afneembaar inspectiepaneel.

Capsule

 • Science- & BiNaSk-lokaal
  Centraal, individueel en groepsgewijs

  De capsuletafel is de ideale oplossing voor het hybride klaslokaal waarbij men klassikaal lesgeven wil afwisselen met werken in groepen op individueel. Speciaal voor Natuur- en Scheikundelokalen is van deze tafel een hoge variant ontwikkeld die ook kan worden uitgevoerd met spoelbak, kraan, gas- en stroomaansluitingen.

 • Science- & BiNaSk-lokaal
  Vernuftige scharnierconstructie

  De capsuletafels hebben een vaste poot waarin voorzieningen zoals elektra en data kunnen worden opgenomen. Door de vernuftige scharnierconstructie kunnen de bladen draaien waardoor de indeling van het klaslokaal snel en eenvoudig kan worden aangepast.

 • Science- & BiNaSk-lokaal
  Mini Capsule

  Om het capsuleprogramma compleet te maken is er ook de mini capsuletafel. Een eenpersoonstafel met T-poot frame en vast blad. De vorm van het blad, met een holle en bolle zijde, maakt het mogelijk met deze tafels diverse opstellings-configuraties te maken.

Meer tips & inspiratie

 • Science- & BiNaSk-lokaal
  Meubilairspecial Molecule & Capsule

  Een brochure met daarin alles over het BiNaSk meubelconcept Molecule & Capsule. Deze meubilarspecial, bestaande uit acht pagina’s, is voor het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs een bron aan inspiratie voor de (her)inrichting van een BiNaSk-lokaal. De brochure is ook online te bekijken.

 • Science 4
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Hoe zit het eigenlijk met de veiligheidseisen waaraan je moet voldoen als het gaat om gevaarlijke stoffen? Wat mag wel en wat niet, hoe zorg je voor 100% veiligheid met gevaarlijke stoffen in huis? Belangrijke vragen om de veiligheid in Science- & BiNaSk-lokalen te waarborgen. Lees meer over de veiligheidseisen, veiligheidskaarten en Veiligheidswijzer.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.

Actueel bij Science & BiNaSk

 • steam
  Brochure ’Aan de slag met STEAM’ al gezien?

  Vol informatie, inspiratie en praktische handvatten om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace.

 • vr
  VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in het voortgezet onderwijs

  Michiel Groot Koerkamp als specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld. Hij staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof.

 • themaboek vo
  Themaboeken speciaal voor het VO

  We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen in techniek, science, BiNaSk, creatief, kantoor, inrichting, ICT en digitalisering.

Meer informatie over Science & BiNaSk

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.