Het creatieve vaklokaal

Leerlingen creatief aan de slag in een professioneel en efficiënt ingericht praktijklokaal.

vaklokaal

Van inspiratie naar concept
In de meeste middelbare scholen niet meer weg te denken: de lokalen waar de leerlingen de creatieveling in zich naar boven halen tijdens creatieve vakken als beeldende vorming, handvaardigheid, tekenen, kunst en CKV. Deze ruimtes kenmerken zich vaak door een overzichtelijke indeling, voorzien van werkbanken waaraan gewerkt kan worden. Verder kom je de nodige machines tegen en zijn gereedschappen voor handen. Tegenwoordig bestaan deze vaklokalen vaak uit flexibel meubilair, zodat de lokalen aangepast kunnen worden naar de les en behoefte van het moment. Zo ontstaat een efficiënt en multifunctioneel ingericht lokaal!

Binnenkijken bij

Twee efficiënt ingerichte ruimtes.

 • inrichting
  ’s Gravendreef College Leidschenveen

  Een plek creëren voor dertig leerlingen om te tekenen en schilderen door de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten… Dat was het doel én dat is gelukt! Het sfeervolle lokaal, dat ”Mens & Natuur” genoemd wordt, kenmerkt zich door rust en overzicht. Het gekozen meubilair draagt hieraan bij, waarbij de moderne, zwarte frames opvallen. Wie een blik werpt op de ruimte, ziet een grote kastenwand, het podium met werkbank en een hele gave visual: een prachtige werkplek voor zowel leerlingen als docenten!

 • praktijkruimte
  Coenecoop College Boskoop

  De meer voorkomende vraag naar slimme en multifunctionele praktijkruimtes maakt dat meubilair functioneel en flexibel dient te zijn. Bij het Coenecoop College in Boskoop is dit gerealiseerd. Beeldende vorming, Techniek en Drama worden in één ruimte gegeven. Alle vaste elementen zijn langs wanden geplaatst en al het meubilair in het midden van de ruimte is verrijdbaar gemaakt. Op deze manier kan de ruimte in een handomdraai geschikt gemaakt worden voor de les die op dat moment gegeven gaat worden.

”Stop dreaming, start doing”

Nog meer inspiratie

Bekijk ook deze inrichtingen.

 • handvaardigheidslokaal
  Agnieten College Nieuwleusen

  Een handvaardigheidslokaal vol slimme oplossingen! Voor de inrichting van deze ruimte hebben we gekeken naar een effectieve indeling zodat zoveel mogelijk technieken op overzichtelijke wijze kunnen worden aangeboden. Uitgaande van de kernwaarden ’Verantwoordelijkheid’ en ’Vakmanschap’ zijn inrichtingselementen gebruikt die zoveel mogelijk zelfstandig werken en organiseren stimuleren en dit op een zo professioneel mogelijke, veilige en efficiënte manier.

 • talenten ontdekken
  Scholengemeenschap Pantarijn Rhenen

  Leerlingen kunnen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. De school zet zich in voor onderwijs dat uitdaagt, aanspreekt, ruimte geeft en activeert. Dat is goed terug te zien in het ingerichte crealokaal waar zowel handvaardigheid als tekenen worden gegeven. In de ruimte is plek voor machines en materialen. Leerlingen kunnen veilig solderen aan de soldeertafels, terwijl werkstukken kunnen drogen in de verrijdbare droogrekken.

Meer tips & informatie

 • veiligheid
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar, maar er kleven veiligheidsrisico’s aan. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen. In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) hebben wij bij de meest gebruikte machines speciale veiligheidskaarten ontwikkeld.

 • referentieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar nog meer inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten, waaronder ook projecten met vaklokalen.

Actueel bij inrichting

 • roc adam
  ROC van Amsterdam MBO College Westpoort Noord

  Voor deze techniekopleiding is een grote ruimte van een vleugel van het gebouw opnieuw ingericht, met onder andere een grote handvaardigheidsruimte. De inrichting straalt saamhorigheid uit, studenten en medewerkers voelen zich er thuis. Precies wat de doelgroep nodig heeft!

 • themaboek vo
  Themaboeken speciaal voor het VO

  We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen in techniek, science, BiNaSk, creatief, kantoor, inrichting, ICT en digitalisering.

 • tekendoos
  Tekendoos & tekenetui actie

  Praktisch & voordelig: alle leerlingen een eigen, goedgevulde tekendoos of tekenetui voor respectievelijk maar €14,95 of €8,95. Topkwaliteit voor een superscherpe prijs!

Meer informatie over creatieve vakken

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.