Inspiratie

Tips om inspiratie op te doen voor het vak Techniek.

inspiratie

Lestips, inrichtingstips en meer
Tips om toe te passen in de lessen, inspiratie voor de inrichting van het praktijklokaal én hoe om te gaan met materialen… We voorzien je van de nodige inspiratie!

Themaboek

Themaboek Techniek & BiNaSk

Samenvatting van trends, referenties, ervaringen, materialen en tips op het gebied van Wetenschap, Techniek, Science, BiNaSk en de creatieve vakken.
Wil je graag fysiek door het boek bladeren? Dat kan! Je kunt bij ons een gratis exemplaar aanvragen. Dit boek maakt deel uit van onze themaboekenset van in totaal vier boeken. Ook de andere boeken zijn aan te vragen.
Gratis exemplaar aanvragen

Themaboekenset voor het voortgezet
Het themaboek Techniek & BiNaSk maakt onderdeel uit van onze themaboekenset voor het voortgezet onderwijs. We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen. De drie andere boeken zijn: Creatief & Kantoor, Inrichting én ICT & Digitalisering.

Wil je een gratis exemplaar van één van de boeken ontvangen? Dat kan! Klik hier en vraag een exemplaar aan.

Meer tips & inspiratie

Voor het vak Techniek.

  • Techniek 2
    Het technieklokaal

    Het vakgebied Techniek vraagt om een inspirerende en activerende leerruimte met specifieke, kwalitatief uitstekende materialen die aansluiten bij de trends en ontwikkelingen in het onderwijs. Een omgeving die de leerlingen uitdaagt zélf na te denken, uit te proberen en te experimenteren. Niet enkel resultaatgericht, maar vooral ook procesgericht.

  • techlab
    Techlab

    Techlab, Futurelab, Fablab, Technolab; geef het beestje een naam… Verschillende termen die hetzelfde betekenen, namelijk een innovatieve en flexibele omgeving waar leerlingen kennismaken met nieuwe technologieën als 3D-printen, lasersnijden, robotica, virtual reality en augmented reality. Vernieuwender dan een traditioneel technieklokaal, een plek waar leerlingen écht uitgedaagd worden.

  • Techniek 1
    Technieken & materialen

    Iedereen kent het wel… een traditioneel technieklokaal met kolomboren, figuurzagen en soldeerbouten. Maar we zien ook dat de technieksector enorm aan het veranderen is. De leerlingen van nu leren al steeds vaker werken met een lasersnijmachine in plaats van een figuurzaagmachine en gaan aan de slag met robots.

  • veiligheid
    Veiligheid in praktijkonderwijs

    Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar, maar er kleven veiligheidsrisico’s aan. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen. In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) hebben wij bij de meest gebruikte machines speciale veiligheidskaarten ontwikkeld.

STEAM

Met STEAM stimuleer je de ontwikkeling van wetenschappelijk denken en werken.
Hierbij zijn twee factoren van belang: het juiste leerproces: werken vanuit denken, doen, delen. Én een complete leeromgeving: de Makerspace. Samen vormen ze de basis voor STEAM.
Bekijk & lees meer
STEAM

Actueel bij techniek

  • techdocent
    Techniekdocent over de opkomst van tech-ruimtes

    Ewout Warringa is techniekdocent op het Vechtdal College in Hardenberg en is betrokken bij technologie- en ICT-innovatie in het onderwijs. In dit artikel vertelt hij meer over tech-ruimtes in het voortgezet onderwijs.

  • vr
    VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in het voortgezet onderwijs

    Michiel Groot Koerkamp als specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld. Hij staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof.

  • steam
    Brochure ’Aan de slag met STEAM’ al gezien?

    Vol informatie, inspiratie en praktische handvatten om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace.

Meer informatie over techniek

  • samen
    Meer informatie?

    Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

  • service
    Service & support

    Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.