brochure steam

Brochure ’Aan de slag met STEAM’ al gezien?

Vol informatie, inspiratie en praktische handvatten.
De brochure bevat alles om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace.

Met deze brochure hebben we ook twee STEAM challengekaarten meegestuurd als voorproefje op de complete kaartenbak. Download ze hieronder.

Creëer de basis voor STEAM met de juiste materialen en inrichting. Dat kan in verschillende stappen. Ontwikkel vaardigheden door te werken aan uitdagende vragen, leer de basis met de STEAM-sets, verrijk het productaanbod met extra STEAM-materialen of denk na over een complete inrichting van een Makerspace. Welk instapniveau je ook kiest, iedereen kan aan de slag met STEAM! We helpen je graag opweg met de juiste middelen.

”Bij STEAM draait het om uitdagingen. Je herkent een probleem en met de juiste kennis, vaardigheden en houding los je het op.”

Uitdagende vragen

Een betekenisvolle uitdaging vraagt om een relevante context met een duidelijk probleem.
Bij STEAM ligt de focus dus niet op het opdoen van feitenkennis en het opleveren van een eindproduct, maar op de (denk)stappen die je maakt en de leeropbrengsten die je opdoet tijdens het ontwerp- en leerproces: het proces van denken, doen, delen.
uitdagende vragen

STEAM challengekaarten

STEAM Challengekaarten

Alle elementen die je nodig hebt komen samen.
60 suggesties om open leersituaties te creëren waarin kinderen alles kunnen leren over Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.
bestel

 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: