Inspiratie

Tips om inspiratie op te doen op het gebied van wetenschap, biologie, natuurkunde en scheikunde.

inspiratie

Lestips, inrichtingstips en meer
Tips om toe te passen in de lessen, inspiratie voor de inrichting van het praktijklokaal én hoe om te gaan met materialen… We voorzien je van de nodige inspiratie!

Themaboek

Themaboek Techniek & BiNaSk

Samenvatting van trends, referenties, ervaringen, materialen en tips op het gebied van Wetenschap, Techniek, Science, BiNaSk en de creatieve vakken.
Je kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van uw praktijkruimtes, TechLabs, BiNaSk-lokalen en mooie materialen op het gebied van inrichting en leermiddelen.
Digitale versie bekijken

Themaboekenset voor het voortgezet
Het themaboek Techniek & BiNaSk maakt onderdeel uit van onze themaboekenset voor het voortgezet onderwijs. We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen. De drie andere boeken zijn: Creatief & Kantoor, Inrichting én ICT & Digitalisering.

Wil je een gratis exemplaar van één van de boeken ontvangen? Dat kan! Klik hier en vraag een exemplaar aan.

Meer tips & inspiratie

Voor Science & BiNaSk.

 • Science 2
  Het Science- & BiNaSk-lokaal

  Science & BiNaSk leert leerlingen werken met de juiste materialen en verrijkt hun kennis op het gebied van wetenschap, techniek, natuurkunde, biologie en scheikunde. Die kennis doen ze op in een praktijklokaal waar ze bezig kunnen met practica. Vaak ingericht met ’Molecule & Capsule’: de bouwstenen voor de inrichting van een Science & BiNaSk-lokaal 2.0.

 • Science 1
  Technieken & materialen

  Met de juiste materialen en technieken verrijken leerlingen hun kennis op het gebied van wetenschap, biologie, natuurkunde en scheikunde. Het faciliteren van goede en veilige werkplekken is daarbij een eerste stap, maar ook de producten waarmee je de leerlingen laat werken zijn van groot belang.

 • Science 4
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Hoe zit het eigenlijk met de veiligheidseisen waaraan je moet voldoen als het gaat om gevaarlijke stoffen? Wat mag wel en wat niet, hoe zorg je voor 100% veiligheid met gevaarlijke stoffen in huis? Belangrijke vragen om de veiligheid in Science- & BiNaSk-lokalen te waarborgen. Lees meer over de veiligheidseisen, veiligheidskaarten en Veiligheidswijzer.

STEAM

Met STEAM stimuleer je de ontwikkeling van wetenschappelijk denken en werken.
Hierbij zijn twee factoren van belang: het juiste leerproces: werken vanuit denken, doen, delen. Én een complete leeromgeving: de Makerspace. Samen vormen ze de basis voor STEAM.
Bekijk & lees meer
STEAM

Actueel bij Science & BiNaSk

 • john de witt
  Johan de Witt Scholengroep Den Haag

  Als biologie, natuurkunde en scheikunde je favoriete vakken zijn als leerling, dan ben je op deze school helemaal op je plek met deze nieuw ingerichte BiNaSk-etage. Een multifunctionele ruimte die rust uitstraalt, overzicht geeft en één geheel is.

 • steam
  Brochure ’Aan de slag met STEAM’ al gezien?

  Vol informatie, inspiratie en praktische handvatten om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace.

 • vr
  VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in het voortgezet onderwijs

  Michiel Groot Koerkamp als specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld. Hij staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof.

Meer informatie over Science & BiNaSk

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.