Technieken & materialen

Technieken & materialen

Tips en inspiratie over technieken, technologieën en materialen die gebruikt worden bij Science & BiNaSk.

Samen sterk met partners
Met de juiste materialen en technieken verrijken leerlingen hun kennis op het gebied van wetenschap, biologie, natuurkunde en scheikunde. Het faciliteren van goede en veilige werkplekken is daarbij een eerste stap, maar ook de producten waarmee je de leerlingen laat werken zijn van groot belang. Zijn ze geschikt voor leerlingen die graag grenzen opzoeken? Zijn ze veilig en stevig genoeg? Wij bieden samen met onze partners de beste mogelijkheden.

 • Microscopie
  Microscopie

  Het onzichtbare zichtbaar maken. Laat leerlingen ontdekken wat ze met het blote oog niet kunnen zien en verwonder ze.

 • Datalogging
  Datalogging van Vernier

  Deze vorm van wetenschappelijke data verzamelen- en verwerken is ondertussen al niet meer weg te denken. Ook hierin staan de ontwikkelingen niet stil en kunnen leerlingen tegenwoordig zelfs met hun eigen devices metingen doen en bewerken.

 • Robotica & programmeren
  Robotica & programmeren

  Deze vaardigheden spelen al een belangrijke rol in ons leven en bieden vele voordelen. Met robots maak je bijvoorbeeld alledaagse zaken en handelingen digitaal en gemakkelijker. Steeds meer scholen willen programmeren en robotica meer aandacht geven, zeker nadat programmeren en robotica als kernvaardigheden genoemd zijn in het eindadvies ’Ons Onderwijs 2032’.

 • Virtual reality
  Virtual reality

  In een virtuele leeromgeving kunnen leerlingen van bijvoorbeeld lesmodule Produceren, Installeren en Energie (PIE) direct aan het werk. Frezen, boren, draden trekken en aansluiten, alles doet de leerling in een unieke en veilige leer- en werkomgeving. Fouten maken is niet alleen safe, maar ook gratis.

Themaboek

Themaboek Techniek & BiNaSk

Samenvatting van trends, referenties, ervaringen, materialen en tips op het gebied van Wetenschap, Techniek, Science, BiNaSk en de creatieve vakken.
Wil je graag fysiek door het boek bladeren? Dat kan! Je kunt bij ons een gratis exemplaar aanvragen. Dit boek maakt deel uit van onze themaboekenset van in totaal vier boeken. Ook de andere boeken zijn aan te vragen.
Gratis exemplaar aanvragen

Omgaan met technieken & materialen bij Science & BiNaSk

 • Science 4
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Hoe zit het eigenlijk met de veiligheidseisen waaraan je moet voldoen als het gaat om gevaarlijke stoffen? Wat mag wel en wat niet, hoe zorg je voor 100% veiligheid met gevaarlijke stoffen in huis? Belangrijke vragen om de veiligheid in Science- & BiNaSk-lokalen te waarborgen. Lees meer over de veiligheidseisen, veiligheidskaarten en Veiligheidswijzer.

 • STEAM
  STEAM

  Met STEAM stimuleer je de ontwikkeling van wetenschappelijk denken en werken. Hierbij zijn twee factoren van belang: het juiste leerproces: werken vanuit denken, doen, delen. Én een complete leeromgeving: de Makerspace. Samen vormen ze de basis voor STEAM.

Actueel bij Science & BiNaSk

 • john de witt
  Johan de Witt Scholengroep Den Haag

  Als biologie, natuurkunde en scheikunde je favoriete vakken zijn als leerling, dan ben je op deze school helemaal op je plek met deze nieuw ingerichte BiNaSk-etage. Een multifunctionele ruimte die rust uitstraalt, overzicht geeft en één geheel is.

 • steam
  Brochure ’Aan de slag met STEAM’ al gezien?

  Vol informatie, inspiratie en praktische handvatten om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace.

 • vr
  VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in het voortgezet onderwijs

  Michiel Groot Koerkamp als specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld. Hij staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof.

Meer informatie over Science & BiNaSk

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.