Creatieve vakken

Leerlingen leren bepaalde vaardigheden beheersen om tot een eigen creatie te komen.

Schilderen

Eindeloze, creatieve mogelijkheden voor leerlingen
Tekenen, schilderen, werken met papier & karton, bewerken van hout, metaal & kunststof, boetseren & beeldhouwen… Met gereedschappen, machines en hobbymateriaal gaan leerlingen aan de slag met de meest uiteenlopende creaties bij vakken als beeldende vorming, handvaardigheid, tekenen, kunst en CKV.

Alles in huis voor creatieve vakken

Informatie over én inspiratie, tips en trends voor technieken, materialen, inrichting, meubilair en veiligheid.

 • creatief 1
  Technieken & materialen

  Creativiteit is een mix tussen techniek en eigen creatief werk. Enerzijds de techniek om een vaardigheid onder de knie te krijgen en daarmee de motoriek te bevorderen. Anderzijds het creatieve werk waarbij leerlingen zélf aangezet worden tot het bedenken en ontwerpen van iets moois. Om dit vervolgens zelf uit te werken. Het een kan niet zonder het ander.

 • creatief 2
  Het creatieve vaklokaal

  Lokalen waar de leerlingen de creatieveling in zich naar boven halen tijdens creatieve vakken als beeldende vorming, handvaardigheid, tekenen, kunst en CKV. Deze ruimtes kenmerken zich vaak door een overzichtelijke indeling, voorzien van werkbanken waaraan gewerkt kan worden. Verder kom je de nodige machines tegen en zijn gereedschappen voor handen.

 • creatief 3
  Inspiratie

  Tips om toe te passen in de lessen, inspiratie voor de inrichting van het praktijklokaal én hoe om te gaan met materialen… We voorzien je van de nodige inspiratie voor de creatieve vakken bij jou op school!

 • veiligheid
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar, maar er kleven veiligheidsrisico’s aan. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen. In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) hebben wij bij de meest gebruikte machines speciale veiligheidskaarten ontwikkeld.

Samen sterk met onze partners & merken
Op het gebied van materialen, technieken en meubilair werken we samen met partners en voeren we sterke merken. Een greep uit onze partners & merken: Talens, Creall, BOTZ, Bruynzeel, Van Gogh, Folia, Schminke, Edding, Havo, Amsterdam, Faber-Castell, Dahler Rowney, Conté, Abig, Knipex, Huvema, Stanley, Hegner, 3Dkanjers, Dahle, Texas Instruments, Staedtler, Bic, Prym, Colorations, Rayher, Creotime, DMC, Grimas, Da Vinci, Collall, Stabilo, Sibelco, Lamy, Maped, Winsor & Newton, Pritt, Sakura, Ecoline, Rembrandt en Essdee.

Actueel bij creatief

 • tekendoos
  Tekendoos & tekenetui actie

  Praktisch & voordelig: alle leerlingen een eigen, goedgevulde tekendoos of tekenetui voor respectievelijk maar €14,95 of €8,95. Topkwaliteit voor een superscherpe prijs!

 • themaboek vo
  Themaboeken speciaal voor het VO

  We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen in techniek, science, BiNaSk, creatief, kantoor, inrichting, ICT en digitalisering.

 • den haag
  ’s Gravendreef College Leidschenveen Den Haag

  Op deze school kozen ze voor een nieuwe inrichting van meerdere ruimtes, waaronder een nieuw leerplein, het restaurant én BeVo-lokaal, waarin een les beeldende vorming zelfs voor de niet zo creatieve leerlingen een pretje is. Daarnaast zijn de ruimtes voor service, administratie, receptie, magazijn en zorg & welzijn voorzien van een nieuwe inrichting.

Meer informatie over creatieve vakken

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.