Inspiratie

Tips om inspiratie op te doen voor de creatieve vakken.

inspiratie

Lestips, inrichtingstips en meer
Tips om toe te passen in de lessen, inspiratie voor de inrichting van het praktijklokaal én hoe om te gaan met materialen… We voorzien je van de nodige creatieve inspiratie!

Themaboek

Themaboek Creatief & Kantoor

Samenvatting van ontwikkelingen, technieken, materialen, ervaringen en tips voor Tekenen, Handvaardigheid en CKV.
Ook vind je een overzicht van de meest gebruikte kantoormiddelen. Kies uit ons ruime aanbod voor de creatieve vakken en leeromgeving en ontdek ons aanbod kantoormaterialen.
Digitale versie bekijken

Themaboekenset voor het voortgezet
Het themaboek Creatief & Kantoor maakt onderdeel uit van onze themaboekenset voor het voortgezet onderwijs. We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen. De drie andere boeken zijn: Techniek & BiNaSk, Inrichting én ICT & Digitalisering.

Wil je een gratis exemplaar van één van de boeken ontvangen? Dat kan! Klik hier en vraag een exemplaar aan.

Meer tips & inspiratie

Voor creatieve vakken.

 • creatief 2
  Het creatieve vaklokaal

  Lokalen waar de leerlingen de creatieveling in zich naar boven halen tijdens creatieve vakken als beeldende vorming, handvaardigheid, tekenen, kunst en CKV. Deze ruimtes kenmerken zich vaak door een overzichtelijke indeling, voorzien van werkbanken waaraan gewerkt kan worden. Verder kom je de nodige machines tegen en zijn gereedschappen voor handen.

 • creatief 1
  Technieken & materialen

  Creativiteit is een mix tussen techniek en eigen creatief werk. Enerzijds de techniek om een vaardigheid onder de knie te krijgen en daarmee de motoriek te bevorderen. Anderzijds het creatieve werk waarbij leerlingen zélf aangezet worden tot het bedenken en ontwerpen van iets moois. Om dit vervolgens zelf uit te werken. Het een kan niet zonder het ander.

 • veiligheid
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar, maar er kleven veiligheidsrisico’s aan. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen. In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) hebben wij bij de meest gebruikte machines speciale veiligheidskaarten ontwikkeld.

Actueel bij creatief

 • tekendoos
  Tekendoos & tekenetui actie

  Praktisch & voordelig: alle leerlingen een eigen, goedgevulde tekendoos of tekenetui voor respectievelijk maar €14,95 of €8,95. Topkwaliteit voor een superscherpe prijs!

 • den haag
  ’s Gravendreef College Leidschenveen Den Haag

  Op deze school kozen ze voor een nieuwe inrichting van meerdere ruimtes, waaronder een nieuw leerplein, het restaurant én BeVo-lokaal, waarin een les beeldende vorming zelfs voor de niet zo creatieve leerlingen een pretje is. Daarnaast zijn de ruimtes voor service, administratie, receptie, magazijn en zorg & welzijn voorzien van een nieuwe inrichting.

 • roc adam
  ROC van Amsterdam MBO College Westpoort Noord

  Voor deze techniekopleiding is een grote ruimte van een vleugel van het gebouw opnieuw ingericht, met onder andere een grote handvaardigheidsruimte. De inrichting straalt saamhorigheid uit, studenten en medewerkers voelen zich er thuis. Precies wat de doelgroep nodig heeft!

Meer informatie over creatieve vakken

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.