Duurzaam inrichten

De aarde. Daar is er maar één van. Niet zo gek dus dat er meer en meer aandacht is voor de voetstappen die we achterlaten voor toekomstige bewoners.

duurzaam inrichten

duurzaam inrichten

Meubels met aandacht voor later

Duurzaamheid is een veelgehoorde term. Maar niet iedereen verstaat er hetzelfde onder.
Zo zal de een het hebben over een goede investering door een lange levensduur, terwijl een ander het over iets heeft dat minimaal belastend is voor maatschappij en milieu.

Hoe dan ook is duurzaamheid actueel. Wat de reden ook is om voor een duurzame oplossing of alternatief te kiezen… Duurzaam is hoe dan ook goed. Zo zijn duurzame meubels bijvoorbeeld gemaakt van ‘groene’ grondstoffen of zijn ze zelfs circulair, wat wil zeggen dat ze zo zijn ontworpen dat ze aan het einde van hun functionele leven een nieuw leven kunnen krijgen, wat verspilling tegengaat.

Circulaire economie
Het vraagt wat omdenken, maar stel dat we groepsruimten, lokalen, teamkamers en kantoren gaan zien als grondstoffenbank waar gezonde materialen en CO2 tijdelijk worden opgeslagen in kwaliteitsproducten? Dan dragen we samen verantwoordelijkheid voor onze grondstoffen. Als de meubels door verandering van inzichten of na verloop van tijd esthetisch of functioneel niet langer een doel hebben, kunnen we van dezelfde grondstof een nieuw circulair meubel of ander soort product maken met opnieuw een betekenisvolle functie binnen de organisatie!

Een nieuw leven
We zijn trots op de partnerships die we hebben met kartrekkers als het gaat om circulaire meubels zoals TRIBOO en Roofer. Het gedachtegoed van circulaire economie proberen wij ook toe te passen in onze ontwerpen. Onze producten zijn zo ontworpen dat zij aan het einde van hun technische leven een nieuw leven kunnen krijgen. Dit wordt bereikt doordat de grondstoffen goed te scheiden zijn waardoor hergebruik, revitalisering, recycling en gecertificeerde groene energie mogelijk is.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Ergonomie

’Groen’ als rode draad
Kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie zijn de uitgangspunten voor onze producten. Daar waar mogelijk en/of gewenst kiezen we voor de inzet van ’groene’ leveranciers, partners, meubels en materialen bij de invulling van inrichtingsvraagstukken...

Elke stap is er een
Maar hoe begin je als organisatie met verduurzamen? Wat doe je wel en wat niet, en wat als eerste? Een van de dingen die zich op elk gewenst tempo goed leent voor verduurzaming is de inrichting. Elke stap in de goede (in)richting is er een.

Natuurlijk, alles in één keer aanpakken is een ultiem idee, maar niet eentje die voor iedereen realistisch is. Meer en meer mogen we meedenken met organisaties in het stapsgewijs verduurzamen van hun inrichting. Nadenken over de grondstoffen van een meubel, de mogelijkheden van hergebruik onderzoeken of kiezen voor een 100% circulaire oplossing… het zijn allemaal voorbeelden van duurzaam inrichten.

Groene keuzes

Tips en voorbeelden van ’groene’ keuzes.
Van gerecycled hout tot PU-coating en modulaire afvalscheidingsbakken. Een aantal (groene) voorbeelden hoe jij de inrichting kan verduurzamen. Meer tips en voorbeelden lees je hier!
Lees meer
duurzaam inrichten

Meer te weten komen over duurzaam inrichten?
Ben je benieuwd naar meer informatie over duurzaam inrichten? Over welk duurzaam meubilair wij aanbieden en hoe jij jouw organisatie op welke manier dan ook kan verduurzamen? Vraag het de inrichtingsspecialisten van Heutink! Zij vertellen je er graag meer over. Ze zijn er ook voor al je andere inrichtingsvragen. Bel met ze, ontmoet ze in één van onze showrooms of nodig ze uit bij jou op locatie.

> Maak een afspraak

 • duurzaamheid
  Heutink & duurzaamheid

  Duurzaamheid; vandaag de dag een veelgehoorde en graag gebruikte term. Maar ook een term die niet voor iedereen hetzelfde betekent. Voor Heutink staat duurzaamheid voor méér dan een lange levensduur van producten, dan zo min mogelijk printen en af toe op de fiets naar je werk of overstappen naar elektrisch rijden. Duurzaam betekent voor ons het bewust zijn van, en bezig zijn met, de voetstap die we achterlaten op de aarde. Oog voor de toekomst hebben. En daarbij hoort ook aandacht voor het kind.

 • Themaboek
  Thuis in de kinderopvang - Inrichten en meer

  De inrichting van jouw opvang is het hart van de organisatie. Dit boek bevat dan ook veel meer dan alleen kwaliteitsmeubilair en inspiratie voor inrichting. Alles over tradities, trends & de toekomst.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.