Scrummen

Scrummen op school om in te spelen op vaardigheden die gevraagd worden op de arbeidsmarkt.

scrummen

De beste resultaten uit leerlingen halen
Onze internationaal georiënteerde economie vraagt om afgestudeerden die een schat aan kennis bezitten, creatief zijn en projectgestuurd kunnen (samen)werken. Om de beste resultaten uit leerlingen te halen, is het essentieel dat de faciliteiten aansluiten bij de onderwijsmethodieken. Die methodieken zijn al een aantal jaren flink in beweging, denk aan: docent als coach & leerling in de lead, projectgestuurd onderwijs (scrum & agile werken) en aandacht voor soft skills.

Hierdoor ontstaat een behoefte aan multifunctionele ruimtes waarbij analoge en digitale faciliteiten elkaar versterken. Groepen krijgen een probleemstelling en werken binnen een project toe naar een eindpresentatie. Door gebruik te maken van scrumtechnieken wordt het project inzichtelijk voor elkaar en voor de docent, die daardoor kan coachen. Een groot whiteboardoppervlak maakt niet alleen het project visueel, maar stimuleert ook creativiteit door middel van brainstorms.

Soft skills are hot!
Creativiteit en samenwerking, maar ook probleemoplossend vermogen zijn vaardigheden die gevraagd worden op de arbeidsmarkt. Grote whiteboardwanden vergroten letterlijk het denkvermogen. Het stelt groepen mensen in staat om samen te mindmappen, brainstormen, relaties te leggen en projecten uit te werken.

Scrummen in de praktijk

De scrummethode op deze school is werken op een manier die de beroepspraktijk benadert.

scrummen op school

Landstede MBO Raalte

Landstede beschikt over het zogenoemde Lokaal van de toekomst.
In dit lokaal kunnen leerlingen in afwisselende samenstellingen met elkaar en individueel werken, net als in het moderne kantoorleven.
Lees & bekijk meer

Chameleon scrumwand
Grote whiteboardwanden geven je de ruimte om groot te denken en complete projecten te visualiseren. Ze kleden een ruimte aan, benutten de ruimte optimaal en faciliteren actief overleggen en instrueren. Speel eindeloos met kleur, vorm en grootte met de Chameleon-lijn die de functionaliteit van een whiteboard combineert met stijlvol interieurdesign, mede doordat deze lijn borden geen profiel nodig heeft. De Chameleon-lijn is een bijzondere serie whiteboards. Leverbaar in vele uitvoeringen én volledig op maat bedekte complete magnetische en beschrijfbare wanden. Eventueel met uitsnedes als logo of een mooie skyline.

Alles is mogelijk
De Chameleon scrumwand is in de basis akoestisch, modulair en interactief. Het oppervlak is wit emaille, krijt grijs of krijt groen. Qua afwerking bestaat de keuze uit sharp (modulair, witte rechte randen en hoeken) en curve (zwarte randen en afgeronde hoeken). Verder is deze wand beschikbaar in vrijwel alle denkbare formaten: van links naar rechts in een ruimte, inklapbaar of vast; alles is mogelijk. Magneethoudend, beschrijfbaar en droog uitwisbaar. De keuze is reuze!

Akoestisch, projectie & vorm

Design en functionaliteit in perfecte harmonie.

 • scrumwand
 • krijt_whiteboard
 • scrumwand

”Don't scale the size of your ideas to the size of your whiteboard.”

Chameleon scrumwand personaliseren met maatwerk

 • scrum wand
  Wandvullend

  Creëer een wandvullend schrijfoppervlak van muur tot muur en van vloer tot plafond, of elk ander formaat.

 • scrum wand
  Vormen en uitsnedes

  Ga voor creatieve vormen of functionele uitsnedes of voeg je logo toe als uitsnede (met daarachter een full-colour print).

 • Heutink Hotspot
  Bedrukking

  De door jouw aangeleverde bedrukking wordt met een speciale techniek in full-colour in de panelen opgenomen. De inkt komt hierbij onder het oppervlak te liggen, waardoor het bestand is tegen krassen en lichtecht blijft.

Inspireren in onze showroom

Inspireren en sparren over de scrummethodiek en een Chameleon scrumwand.

scrummen vianen

Heutink hotSPOT

Lage Biezenweg 3, Vianen
Spreek af met een adviseur en bekijk de scrumwand.
Locatie bezoeken

Actueel bij inrichten

 • themaboek vo
  Themaboeken speciaal voor het VO

  We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen in techniek, science, BiNaSk, creatief, kantoor, inrichting, ICT en digitalisering.

 • orion
  Orion Openbaar Speciaal Onderwijs Amsterdam

  De vraag voor de inrichting van 4 ruimtes op het bestuurskantoor van Orion luidde: ’Creëer een inrichting die passend is bij deze projectfases per ruimte’. Het resultaat is een dynamische en uitdagende inrichting. Voor elke ruimte een andere balans tussen actie en interactie.

 • vo
  Twee populaire leerlingsets in het VO

  Op zoek naar nieuwe leerlingsets? Denk dan eens aan populaire leerlingsets met de Uno-C tafel of Uno-M tafel en de Jumper stoel of PantoSwing-LuPo stoel. Deze sets zijn geproduceerd door VS, dat behoort tot de Europese top van school-, kantoor- en objectmeubilair.

Meer informatie over inrichten

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.