Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Dit moet u weten over virtual reality

Geschreven op maandag 9 mei 2016

Meer weten over wat virtual reality nu precies inhoudt en nog belangrijker: wat kan virtual reality betekenen binnen uw onderwijs? Hieronder een heldere samenvatting met aandacht voor de totstandkoming van VR, de werking van VR en de meerwaarde van VR voor het onderwijs.
Lees verder

De LEGO Education Innovation Studio van Saxion

Geschreven op zaterdag 7 mei 2016

Met de LEGO Education Innovation Studio (LEIS) van Saxion wil de hogeschool bijdragen aan de behoefte aan hooggeschoold technisch personeel in de regio. Hoe? Door kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met techniek en technologie, door gebruik te maken van LEGO® Education. Met de LEIS ondersteunt Saxion het primair- en voortgezet onderwijs bij de integratie van wetenscha
Lees verder

Advies Platform Onderwijs2032

Geschreven op woensdag 10 februari 2016

Begin 2015 ging het Platform Onderwijs2032 van start en inmiddels heeft zij een eindavies geschreven over toekomstgericht onderwijs. Lees hier de uitkomsten.
Lees verder

Verslag Heutink ICT dag 2016

Geschreven op maandag 8 februari 2016

Op 26 januari jl. kwamen ruim 1.100 mensen bijeen in het Orpheus Theater in Apeldoorn om te praten over ICT in het onderwijs. Het was een geslaagde dag. Lees en bekijk hier meer.
Lees verder

Hoe het Esdal College verbonden bleef tijdens haar verhuizing

Geschreven op vrijdag 8 januari 2016

De verhuizing naar een nieuwbouwpand zorgde ervoor dat enerzijds de ICT-middelen van het Esdal College in het oude pand verhuisd moesten worden en anderzijds dat er in het nieuwe pand aanvullende ICT-middelen nodig waren. Heutink ICT hielp het Esdal College met beide.
Lees verder

Het vertrouwen van ROC Nijmegen in Heutink ICT

Geschreven op dinsdag 8 december 2015

Het ROC van Nijmegen was jaren geleden toe aan een optimaliseringsslag van de ICT-voorzieningen. Heutink ICT mocht daarbij helpen. Sindsdien is Heutink ICT de vaste ICT-partner van deze school. Wilt u weten waarom? Dat leest u hier.
Lees verder

Innoveren met ICT

Geschreven op vrijdag 4 december 2015

Het derde deel uit een serie blogberichten waarin we steeds een actueel thema rond onderwijs en ICT bij de kop pakken. Deze keer aandacht voor innoveren met ICT op een doordachte manier. Met een planmatige aanpak en vanuit de visie van de school aan de slag. Geschreven door Wouter Würdemann.
Lees verder

De grote belofte

Geschreven op donderdag 12 november 2015

Het tweede uit een serie blogberichten waarin we steeds een actueel thema rond onderwijs en ICT bij de kop pakken. Deze keer over het belang van de leerkracht bij het succesvol inzetten van ICT binnen het onderwijs. Want ICT is de toekomst, maar niet zonder de productieve interactie die alleen een ‘echte’ leerkracht kan leveren.
Lees verder

Heutink ICT en Microsoft slaan de handen ineen

Geschreven op vrijdag 9 oktober 2015

Heutink ICT mag zich officieel Microsoft Authorized Device Reseller (ADR) noemen. Door deze partnerstatus zijn we in staat om het onderwijs optimaal te bedienen, adviseren en ondersteun.
Lees verder

Wat was de vraag ook alweer?

Geschreven op vrijdag 9 oktober 2015

Het eerste uit een serie blogberichten waarin we steeds een actueel thema rond onderwijs en ICT bij de kop pakken. Deze keer de stortvloed aan informatie, meningen en beloftes over ICT in het onderwijs. En het belang van begrijpen wat de vraag is.
Lees verder