Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


What grows around comes back around

Geschreven op woensdag 13 april 2016

Geef leerling frisse lucht met de planten van Ogreen! Recent onderzoek van het landelijk kenniscentrum Ruimte-OK wijst opnieuw uit dat de luchtkwaliteit in veel scholen zorgwekkend is. Bijna niemand denkt aan planten als actieve luchtzuiveringsmachines, maar dat zijn ze wel degelijk. Planten geven de wereld zuurstof!
Lees verder

Korein Groep, Stichting WHOE en Heutink werken op verantwoorde en duurzame manier samen

Geschreven op woensdag 30 maart 2016

Een mooie samenwerking tussen verschillende partijen levert een mooi verhaal op. Het verhaal begint in Eindhoven bij Korein Groep en eindigt met een gouden randje. Stichting WHOE in Apeldoorn heeft honderden afgekeurde bedden gerepareerd en vervoerd naar Oost-Europa. Lees meer over deze mooie samenwerking.
Lees verder

Verslag Heutink ICT dag 2016

Geschreven op maandag 8 februari 2016

Op 26 januari jl. kwamen ruim 1.100 mensen bijeen in het Orpheus Theater in Apeldoorn om te praten over ICT in het onderwijs. Het was een geslaagde dag. Lees en bekijk hier meer.
Lees verder

Gepersonaliseerd leren volgens expert Marinus Janssen Steenberg

Geschreven op donderdag 21 januari 2016

Marinus Janssen Steenberg, adviseur Innovatie en ICT, heeft zich vastgebeten in het fenomeen 'gepersonaliseerd leren' en deelt zijn zeer uitgebreide visie hier. Een zeer bruikbaar en helder verhaal!
Lees verder

Gratis lesmateriaal van VluchtelingenWerk Nederland

Geschreven op donderdag 26 november 2015

Wereldwijd zijn miljoenen mensen op de vlucht. Een aantal van hen komt in Nederland terecht. Maar wat is een vluchteling nou eigenlijk? En wat betekent het om te moeten vluchten? VluchtelingenWerk Nederland zet zich in voor educatie over vluchtelingen. Daarvoor heeft zij speciale lespakketten beschikbaar gesteld voor het basis- en voortgezet onderwijs.
Lees verder

Subsidieregeling Impuls muziekonderwijs

Geschreven op woensdag 18 november 2015

Investeer ook in meer en beter muziekonderwijs met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie. We vertellen u hoe u hiervoor in aanmerking komt en hebben handige links en downloads voor u verzameld over deze subsidieregeling.
Lees verder

Gratis Kinderrechtenlespakket

Geschreven op vrijdag 6 november 2015

Op dit moment is er veel aandacht voor de stroom aan vluchtelingen die ons land binnen komt. Het is niet langer een ver-van-mijn-bed show. Het gratis lespakket van KidssRight lespakket biedt handvatten om hier met leerlingen over te praten en meer te leren over kinderrechten, de Kindervredesprijs en haar winnaars.
Lees verder

Maak van ouders betrokken schoolfans

Geschreven op vrijdag 6 november 2015

Sandra van der Bolt en Twanny Verdonschot zijn beiden eigenaar van het bedrijf PR-factor. PR-factor helpt basisscholen bij het versterken van de uitstraling en imago. Lees hier meer over dit interessante onderwerp.
Lees verder

Quest  test | Mini microscoop Easy-scope wordt zélf onder de loep genomen

Geschreven op vrijdag 6 november 2015

Sinds kort steken Heutink en Quest de koppen bij elkaar. Zo is Quest bijvoorbeeld aan de slag gegaan met de Easy-scope. Ontdek hier hoe dat verliep en lees meer over de bijzondere samenwerking tussen Heutink in Quest .
Lees verder

Heutink vingerverf is veilig!

Geschreven op dinsdag 3 november 2015

Het zal u vast niet ontgaan zijn: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onthulde dat bijna de helft van de door haar geteste vingerverf niet aan de veiligheidseisen voldoet. Ook de Heutink vingerverf is door de NVWA onderzocht en is met vlag en wimpel geslaagd voor de test. Kortom: u kunt de kinderen op uw school of kinderopvang met een gerust hart laten verven met onze vingerverf!
Lees verder