Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


De LEGO Education Innovation Studio van Saxion

Geschreven op zaterdag 7 mei 2016

Met de LEGO Education Innovation Studio (LEIS) van Saxion wil de hogeschool bijdragen aan de behoefte aan hooggeschoold technisch personeel in de regio. Hoe? Door kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met techniek en technologie, door gebruik te maken van LEGO® Education. Met de LEIS ondersteunt Saxion het primair- en voortgezet onderwijs bij de integratie van wetenscha
Lees verder

Marbotic Smart letters en cijfers | brug tussen traditionele leren en leren van de toekomst

Geschreven op vrijdag 18 maart 2016

Internationaal al een groot succes en vanaf nu ook in Nederland beschikbaar: de bijzondere ‘connected’ leermiddelen van Marbotic! Met de Smart letters en cijfers van Marbotic leren kinderen spelenderwijs en interactief lezen en schrijven. Hoe? Door letterlijk(!) met houten vormen te stempelen op de tablet. Maak kennis met deze innovatieve en educatieve tool die apps en houten materiaal met elkaar
Lees verder

Advies Platform Onderwijs2032

Geschreven op woensdag 10 februari 2016

Begin 2015 ging het Platform Onderwijs2032 van start en inmiddels heeft zij een eindavies geschreven over toekomstgericht onderwijs. Lees hier de uitkomsten.
Lees verder

Verslag Heutink ICT dag 2016

Geschreven op maandag 8 februari 2016

Op 26 januari jl. kwamen ruim 1.100 mensen bijeen in het Orpheus Theater in Apeldoorn om te praten over ICT in het onderwijs. Het was een geslaagde dag. Lees en bekijk hier meer.
Lees verder

MOO is meer!

Geschreven op dinsdag 26 januari 2016

MOO, Leren met Heutink: het fundament waarop u kunt bouwen als u wilt leren innoveren. Waarschijnlijk kent u MOO al als persoonlijke online leer- en werkomgeving. Maar om nu en in de toekomst onderwijs te kunnen geven dat past bij de 21st century skills, is enkel het implementeren van een startportaal niet voldoende. Mogen wij u daarom voorstellen aan het concept MOO, Leren met Heutink?
Lees verder

Gepersonaliseerd leren volgens expert Marinus Janssen Steenberg

Geschreven op donderdag 21 januari 2016

Marinus Janssen Steenberg, adviseur Innovatie en ICT, heeft zich vastgebeten in het fenomeen 'gepersonaliseerd leren' en deelt zijn zeer uitgebreide visie hier. Een zeer bruikbaar en helder verhaal!
Lees verder

Rogier Borggreve in COS over gepersonaliseerd leren: experimenteer!

Geschreven op dinsdag 19 januari 2016

Onlangs gaf Rogier Borggreve in vaktijdschrift COS zijn visie op gepersonaliseerd leren. Starten met gepersonaliseerd leren? Laat je de kop niet gek maken en duik nergens blindelings in. Lees hier het volledige artikel.
Lees verder

Innoveren met ICT

Geschreven op vrijdag 4 december 2015

Het derde deel uit een serie blogberichten waarin we steeds een actueel thema rond onderwijs en ICT bij de kop pakken. Deze keer aandacht voor innoveren met ICT op een doordachte manier. Met een planmatige aanpak en vanuit de visie van de school aan de slag. Geschreven door Wouter Würdemann.
Lees verder

De grote belofte

Geschreven op donderdag 12 november 2015

Het tweede uit een serie blogberichten waarin we steeds een actueel thema rond onderwijs en ICT bij de kop pakken. Deze keer over het belang van de leerkracht bij het succesvol inzetten van ICT binnen het onderwijs. Want ICT is de toekomst, maar niet zonder de productieve interactie die alleen een ‘echte’ leerkracht kan leveren.
Lees verder

Tablets in de onderbouw...(g)een kans?

Geschreven op dinsdag 27 oktober 2015

De inzet van de tablet is bij jonge kinderen heel divers en kan zowel klassikaal als individueel aangeboden worden. De tablet geeft naast het ruimtelijk werken en het werken op het platte vlak een extra dimensie, namelijk het digitaal (ver)werken. Heutink biedt een geheel op maat gemaakte training aan die inspeelt op uw persoonlijke situatie en behoeften.
Lees verder