Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


De ervaring van Nadi met de mamaRoo Sleep

Geschreven op vrijdag 13 november 2020

De mamaRoo Sleep is nieuw in het assortiment. Nadi en haar collega's van een Kinderdagverblijf uit Eindhoven heeft kennisgemaakt met de mamaRoo sleep van 4moms. Lees hier hoe Nadi en haar collega’s de mamaRoo Sleep hebben ervaren.
Lees verder

Nieuwe inrichting past bij de werkwijze van kinderopvanglocatie De Grabbelton in Geldrop

Geschreven op woensdag 19 augustus 2020

Een nieuwe inrichting voor kinderopvanglocatie De Grabbelton in Geldrop die past bij de werkwijze op deze locatie. Heutink projectinrichting heeft een inrichting gerealiseerd voor multifunctioneel gebruik met duurzame materialen.
Lees verder

Multifunctioneel speel- en leeshuis als hotspot van de inrichting bij Kinderdagverblijf De Tuimelaars in Den Helder

Geschreven op maandag 16 december 2019

Heutink Projectinrichting heeft een toekomstbestendige inrichting gecreëerd bij Kinderdagverblijf De Tuimelaars in Den Helder. Eén van de meest in het oog springende onderdelen die gerealiseerd is, is een multifunctioneel speel- en leeshuis. Verder zijn onder meer een groepstafel, podium en een grote kastenwand te vinden in de inrichting.
Lees verder

Thuis in de kinderopvang | meubilairspecial

Geschreven op woensdag 14 februari 2018

Bij een goede kinderopvang voelen kinderen zich thuis. Ze moeten een veilige en uitdagende plek hebben om te kunnen spelen. En dat betekent dat elke locatie zijn eigen plan nodig heeft. Daarom geloven wij niet in eenzijdig inrichten. Bekijk onze Meubilairspecial Kinderopvang waarin we inspirerende voorbeelden hebben verzameld.
Lees verder

Kinderkookcafé voor Kindercentrum Rapsodie

Geschreven op woensdag 2 maart 2016

Bij het ontwerp voor Kindercentrum Rapsodie hebben we aansluiting gezocht op het bijzondere gebouw en het open karakter. Natuurtinten zorgen voor samenhang tussen de verschillende functies. Centraal gelegen en de kers op de taart van Rapsodie is het Kinderkookcafé.
Lees verder

Kids-F meubellijn in Canadese klassen voor onderwijs gebaseerd op hersenhelften

Geschreven op dinsdag 23 februari 2016

KidsU Calgary (Canada) werkt vanuit haar eigen curriculum, gebaseerd op stimulatie van de linker- en rechter hersenhelft. Om dit te vertalen naar de praktijk was KidsU op zoek naar twee verschillende soorten inrichting: één voor lokalen gericht op de linker hersenhelft en één voor lokalen gericht op de rechter hersenhelft. Kids-F is deze uitdaging aangegaan!
Lees verder

Groepslokalen rondom inspirerende leerpleinen voor kindcentrum Aquamarijn

Geschreven op donderdag 11 februari 2016

Voorbeeld van vernieuwende inrichting: op iedere bouwlaag, centraal tussen de lokalen, is een leerplein te vinden. Elk leerplein is zo ingericht dat het precies die functies biedt die de leerlingen nodig hebben. Door de grote glazen schuifpuien is er veel contact tussen de leslokalen en het leerplein.
Lees verder

Innovatief pantryconcept voor CompaNanny

Geschreven op maandag 1 februari 2016

Praktisch, veilig, uitnodigend en mooi. Woorden die passen bij het ontwerp dat we maakten voor de pantry voor CompaNanny. Een standaard module die inmiddels op meerdere locaties is geplaatst. 1 ontwerp op maat, 40 unieke uitvoeringen.
Lees verder

Eigenwijze inrichting voor Kinderopvang Eigen Wijs

Geschreven op woensdag 6 januari 2016

Kinderopvang Eigen Wijs had een specifieke wens voor haar nieuwe inrichting. Wij zijn daarmee aan de slag gegaan, hebben buiten de lijntjes gekleurd en hebben daarvoor samengewerkt met een architecte en een interieurbouwer. Bekijk het indrukwekkende resultaat vol met unieke maatwerkoplossingen.
Lees verder

Kleurrijke, vernieuwende inrichting voor Kinderopvangorganisatie Meppel

Geschreven op donderdag 3 december 2015

We mochten voor Kinderopvangorganisatie Meppel een ontwerp maken voor de inrichting van hun vestiging De Plataan. De opdracht was heel vrij: ontwerp voor ons een veilige, kleurrijke inrichting, net even anders dan standaard berken of beuken. Niet schreeuwerig, wel vernieuwend. Die mooie uitdaging zijn we aangegaan!
Lees verder