Inspiratie

Voor en na school

Als leerkracht van de kleuters ben je onder schooltijd vooral druk met je leerlingen. Meestal vliegen deze uren voorbij… maar het houdt niet op bij alleen het lesgeven. Hiernaast ben je als leerkracht ook bezig met o.a. het voorbereiden en evalueren van lesactiviteiten, het vergaderen met je team, het opdoen van inspiratie voor je leeromgeving en het voeren van oudergesprekken.

Een goed begin van de dag

Een fijn moment waarop het nog lekker stil is in je lokaal… vlak voordat alle kinderen en hun ouders binnen stromen. Een moment waarin je de komende dag nog eens goed doorneemt. Zijn alle activiteiten goed voorbereid? Welke leerlingen houd ik extra in de gaten? Is het planbord goed ingericht? Een goed begin van de dag is het halve werk.

Inspiratie opdoen

Als leerkracht zoek je steeds weer naar materiaal om je lesactiviteiten en thema’s mee te ondersteunen. Hoe maak ik het begrijpelijk voor de kleuters? Hoe verhoog ik hun betrokkenheid? En hoe kan ik ze het beste tot actief leren laten komen? Met aantrekkelijk ontwikkelingsmateriaal kom je een heel eind. Ontwikkelingsmaterialen die je kunnen ondersteunen tijdens zowel het aanbieden als het verwerken van een leerdoel.

Met ouders in gesprek

Samen met de ouder(s) heb je als leerkracht één doel voor ogen: het kind zo optimaal mogelijk ondersteunen en vooruit helpen in zijn ontwikkeling. Een goede relatie tussen de leerkracht en ouders is hiervoor noodzakelijk. Naast het dagelijks contact met ouders organiseren de meeste scholen een aantal oudergesprekken per jaar. Gesprekken waarin informatie over het kind uitgewisseld wordt. Deze uitwisseling levert vaak verassend goede en nuttige informatie voor beide partijen op.


Kunnen wij u helpen met bijvoorbeeld het inventariseren van ontwikkelingsmaterialen of producten die u helpen bij de planning van een dag of oudergesprek?


Adviesgesprek aanvragen?

Laat hier uw gegevens achter.