Tablets in de onderbouw...(g)een kans?

Geschreven op dinsdag 27 oktober 2015

 

Training ‘Tablets in de onderbouw’ (groep 1 - 3)

De inzet van de tablet is bij jonge kinderen heel divers en kan zowel klassikaal als individueel aangeboden worden. De tablet geeft naast het ruimtelijk werken en het werken op het platte vlak een extra dimensie, namelijk het digitaal (ver)werken.  

Heutink biedt een geheel op maat gemaakte training aan die inspeelt op uw persoonlijke situatie en behoeften. Tijdens de training leren onderbouwleerkrachten hoe zij de tablet kunnen gebruiken en wanneer zij deze kunnen inzetten. Hierbij is creativiteit het sleutelwoord!

Het voornaamste doel van de training is het kennismaken met diverse werkvormen en ervaring opdoen met de verschillende toepassingsmogelijkheden van een tablet. Ideeën, mogelijkheden en werkwijzen worden gecombineerd met een praktisch gedeelte waarbinnen iedereen zelf aan de gang kan gaan en in groepjes verschillende mogelijkheden verkent. Een zeer praktische training die de eerste stap is tot goed gebruik van tablets bij het jonge kind.   
     

Gaat u mee op app safari?

Tijdens de training ‘Tablets in de onderbouw’ nemen de specialisten u mee op app-safari. Deze safari laat u kennismaken met diverse apps maar zet u ook aan tot kritisch denken over het gebruik van apps. Het gebruik van apps is leuk maar moet wel echt iets toevoegen aan uw bestaande leeraanbod. Voor welke leerdoelen of vakgebieden zoek ik eigenlijk apps? Hoe vind ik de juiste app? Kies ik voor een wel of niet betaalde app? Samengevat kweekt u een bewustzijn binnen de wondere wereld van apps. U ontdekt wat er allemaal mogelijk is en hoe dit geïntegreerd kan worden in uw huidige leeraanbod, binnen uw eigen visie.  

Creatief gebruik van apps

Leuk hoor, al die apps. Maar wat is mijn rol als leerkracht hierin? Inmiddels bestaan er diverse apps waarbij u zélf de invulling mag bepalen. Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee u als groep zelf een boek kunt maken met een eigen actueel thema. Zodra het boek klaar is kan het online gedeeld worden met ouders: ouderparticipatie ten top! Of een app waarbij u zelf bepaalt welke woorden geoefend worden? Een leuke verfrissende manier om de woordenschat te oefenen. Zo ziet u maar, ook bij apps doet de leerkracht ertoe! Tijdens de training maakt u kennis met deze en andere apps. 


 
     

QR-codes en digitale prentenboeken

QR-codes vinden we overal. En tegenwoordig ook in het onderwijs. Leer hoe je optimaal gebruik kunt maken van QR-codes in de onderbouw in combinatie met digitale prentenboeken.  De leerlingen kunnen met de tablet zelfstandig in de leeshoek een digitaal prentenboek lezen door de QR-code te scannen. Uit onderzoek blijkt dat de woordenschat enorm vooruit gaat als digitale prentenboeken je papieren versie aanvullen. Maak zelf QR-codes aan en koppel deze aan ingesproken teksten, filmpjes die door uw leerlingen zijn gemaakt of filmpjes die bij uw thema passen.

Verwerk deze QR-codes vervolgens in bijvoorbeeld een zelfgemaakt prentenboek, de themamuur of plaats ze op de schoolwebsite zodat ouders dit weer kunnen bekijken en beluisteren.

Meer informatie

Kosten: € 625,- per persoon
Maximale groepsgrootte: 15 personen.
U dient zelf te zorgen voor tablets (IOS of Android)

Bent u geïnteresseerd in deze training of bent u op zoek naar een soortgelijke training maar met de focus op een iets ander onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met Heutink Trainingen voor de mogelijkheden via training@heutink.nl of 0548-53 66 07.