MakeX Spark Online Competition | praktijkervaring met techniek, hardware en programmeren opdoen

Geschreven op donderdag 25 februari 2021

 

Creatief ontwerpprogramma voor leerlingen van 10 tot 14 jaar

De MakeX Spark Online Competition is een creatief ontwerpprogramma voor leerlingen van 10 tot 14 jaar op projectbasis. In teamverband richten de leerlingen zich op een specifiek thema en bedenken ze oplossingen door een prototype te maken met behulp van hardware en programmeren. Naast het uiteindelijke prototype maken de leerlingen ook een poster met daarop onderwerpen als onderzoek, ontwerp-denkproces, bouwschema en een samenvatting van het resultaat. Een hele leuke manier voor leerlingen om praktijkervaring op te doen!

Twee wedstrijden met kans op prijzen

De deelnemers kunnen naast het opdoen van praktijkervaring ook nog hun projecten op het gebied van bèta/techniek delen met het grote publiek én kans maken om in de prijzen te vallen. Deze online competitie bestaat uit twee wedstrijden waaraan los van elkaar kan worden deelgenomen. De eerste wedstrijd vindt plaats in het schooljaar 2020-2021, terwijl de tweede wedstrijd in het schooljaar 2021-2022 aan bod komt. 

1e wedstrijd: CODE FOR HEALTH
Periode: heeft al plaatsgevonden, gedurende mei 2021 t/m juni 2021

De naam zegt het al: de deelnemers worden uitgedaagd om een creatief ontwerp te maken om de gezondheid van mensen te beschermen. Denk hierbij aan een robot die contactloos ziekenhuizen bevoorraadt en zo een pandemie kan voorkomen. Zolang de ideeën groot genoeg zijn en de oplossing iets te maken heeft met het beschermen van mensen, dan is de leerling een held!

Aanmelden voor deze wedstrijd is niet meer mogelijk.

 

 

2e wedstrijd: FAMILY CARE
Periode: oktober 2021 t/m november 2021

De deelnemers gaan de uitdaging aan om efficiënte projecten te bouwen die gebaseerd zijn op liefde en zorg. De deelnemers kunnen zichzelf hierbij de volgende vragen stellen:
1. Wie zijn mijn familieleden en hebben zij op de een of andere manier zorg nodig? Groot of klein? Welke zorg of hulpmiddelen kunnen zij gebruiken om hun leven net wat gemakkelijker te maken?
2. Zijn er mensen die misschien geen familie hebben waarop ze kunnen terugvallen en hoe zouden deze mensen geholpen kunnen worden?

> Aanmelden voor deze wedstrijd 

 

 

 MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie over de tips, challenges, winactie en/of het laatste nieuws? Mail ons direct via onderstaande button of stel jouw vraag aan de klantenservice of uwe adviseur. Volg Heutink voortgezet nu ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Neem contact op Meer info