Verrijk uw onderwijs met digitale geletterdheid

Geschreven op dinsdag 27 oktober 2020

 


Samenwerking Basicly en Heutink voortgezet

Door de coronacrisis moesten leerkrachten en leerlingen in snel tempo schakelen naar online les en leren, waarbij digitale geletterdheid een glansrol speelde. Hoe je nu als school op lange termijn aandacht kunt blijven besteden aan digitale geletterdheid, blijkt voor veel scholen nog een heuse klus. Basicly, een flexibele online omgeving, stelt met lesmateriaal en begeleiding scholen in staat om jongeren de nodige digitale basiskennis en vaardigheden bij te brengen.

Onderwijs op maat

De instructievideo’s en de volledig uitgewerkte lessen van Basicly geven leerkrachten de ruimte om als coach voor de klas te staan. Zo leren de leerlingen bijvoorbeeld in een video hoe ze een PowerPoint-presentatie moeten maken. U heeft de keuze om te werken met de volledig uitgedachte leerlijn voor klas 1 t/m 3 of u puzzelt met alle lesmaterialen uw eigen leerlijn in elkaar. Naast het lesmateriaal inzetten, kunt u met het platform samen met uw collega’s een planning opstellen per klas en de voortgang bijhouden met het doelenoverzicht. Hoe u het ook aanpakt, u biedt steeds onderwijs dat het beste bij uw leerlingen en doelgroep past.

Leerlingen en leerkrachten leren hand in hand

Daarnaast vindt u op het platform verdiepende artikelen voor de leerkracht. Zo komt u meer te weten over hoe bijvoorbeeld een zoekmachine werkt of hoe u ICT kunt inzetten met het TPACK-model. U leert in context en past de opgedane kennis en vaardighedendirect toe binnen de les. Daarnaast krijgt u van Basicly handige documenten en tips die uw schoolteam helpen bij het structureel aanbieden van digitale geletterdheid. Zo zorgt u erals school ook voor dat uw visie, beleid en planning op orde zijn.

Het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam gaf digitale geletterdheid al een vaste plek in hun curriculum

De brugklassers spijkeren elke week met Basicly aan hun ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, computational thinking en informatievaardigheden. Onder begeleiding van een leerkracht krijgen ze via het Basicly-platform bijvoorbeeld de basis mee van digitale tools, leren ze samenwerken in een Word-document in de cloud en staan ze stil bij hun social media gebruik. Onze leerlingen zijn niet allemaal even digitaal geletterd zegt Harrie Zwiers, docent wiskunde en scheikunde. “Ik zie bijvoorbeeld dat sommigen het lastig vinden om hun oefeningen digitaal te maken of betrouwbare informatie online op te zoeken. Je wilt je klas op hetzelfde niveau krijgen, zodat alle leerlingen mee kunnen op school, maar ook daarbuiten.”   

         "Onze leerlingen zijn niet allemaal even digitaal geletterd "

Basicly ook bij u op school? 

Bent u benieuwd wat Basicly voor uw school kan betekenen? Lees dan eerst meer over de voordelen voor uw docenten en leerlingen én probeer het platform 90 dagen vrijblijvend uit met een proeflicentie. Daarnaast leest u op de website van onze collega's van Heutink ICT meer over het implementatietraject. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.          

> Meer informatie over Basicly
> Proeflicentie aanvragen
> Meer informatie over het implementatietraject met Heutink ICT                       


Het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum neemt deel aan Project ICT. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Kansrijke Groningers met middelen van de Economic Board Groningen, de gemeenten in de aardbevingsregio en de provincie Groningen.


 MEER INFORMATIE

Meer informatie of vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel jouw vraag aan de klantenservice of je adviseur. Volg Heutink voortgezet nu ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Neem contact op Meer info