NIEUW! Lear de Lûden. Kiene Klanken in het Fries

Geschreven op vrijdag 21 februari 2020

 

Maak kennis met Lear de Lûden

Lear de Lûden is een houten, interactieve klankstempelset om spelenderwijs in het Fries met letters, klanken en woorden te oefenen, ondersteund door beeld en geluid. Met deze set wordt het lezen een extra rijke leeractiviteit. Stempel de houten Lear de lûden-stempels op de tablet en de app zorgt ervoor dat stempel en tablet met elkaar ‘praten’.  

Hoe het allemaal begon

In samenwerking met de Provincie Fryslân heeft Heutink Lear de Lûden ontwikkeld. Deze bijzondere samenwerking kwam tot stand op de NOT in 2019. Na een korte introductie op de bestaande set Kiene Klanken kwamen beleidsambtenaren van de Provincie Fryslân in gesprek met Heutink. In dat gesprek kwam naar voren dat er onvoldoende leermiddelen bestaan voor de Friese taal. Een nieuw idee was geboren! In de loop van 2019 is het idee verder uitgewerkt en dat heeft geresulteerd in een compleet nieuwe set, geheel in het Fries. Met trots presenteren we het resultaat: Lear de Lûden.


Oefenen met letters, woorden en klanken in het Fries

De letter-, woord- en klankoefeningen in de app sluiten aan op de leesmethodes voor groep 3. In groep 1 en groep 2 is de app al in te zetten bij kinderen met een voorsprong in lezen. In groep 4 en 5 is de app in te zetten voor kinderen die nog wat meer met Fries lezen moeten oefenen. De set is leverbaar vanaf 12 maart.

> Bekijk de set

          


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice of uw adviseur. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

 

Mail ons Klantenservice