Mooi Momento nieuws

Geschreven op woensdag 17 oktober 2018

 

Volop in ontwikkeling

Momento is volop in ontwikkeling en het aantal gebruikers blijft dagelijks stijgen. Partijen als Cito, Oefenweb en Muiswerk zijn aangesloten, er zijn nieuwe device deals en er is tijdelijk een probeeractie. Kortom: tijd voor een update!    

Wist u dat...

 • ...ruim 1/3 van alle bassischolen in Nederland al gebruik maakt van het Momento dashboard
 • ...Momento nieuwe device deals heeft
 • ...vanaf 15 oktober Oefenweb, Muiswerk en Cito zijn aangesloten en de resultaten zichtbaar zijn in het dashboard
 • ...de oefenresultaten van Estafette 2 en  Stepping Stones nu ook getoond worden in het Momento dashboard
 • ...Momento een uniek probeerpakket heeft
 • ...het overzicht met gekoppelde software is vernieuwd & het dasboard is verbeterd
 • ...u Momento kunt vinden op de NOT in hal 1

Nieuwe device deals: device-aanbod uitgebreid met Chromebook tablet

Een belangrijke doelstelling van Momento is tijdsbesparing voor de leerkracht. Door te werken met de software van onze partners, behoort nakijken van oefeningen en toetsen tot het verleden. Een voorwaarde voor deze tijdwinst is dat álle leerlingdevices altijd en overal optimaal werken. Alle devices die de Momento partners aanbieden zijn uitwisselbaar tussen leerlingen, volledig open voor alle content en programma's en voorzien van een basis digitale leer- en werkomgeving.Hieronder vindt u een compleet overzicht van de device deals.


Oefenweb en Muiswerk: de perfecte aanvulling naast uw methode

Soms heb je als leerkracht de behoefte aan nét dat beetje extra als het gaat om het inoefenen, herhalen en automatiseren van oefenstof. Omdat je op zoek bent naar meer leerrendement of omdat je zwakker of juist sterker presterende leerlingen oefeningen op maat wilt kunnen bieden. Het kan dan zinvol zijn om extra interactieve software te gebruiken. Juist daarom zijn we trots Oefenweb en Muiswerk vanaf nu tot de partners van Momento mogen rekenen! Vanaf 15 oktober zijn de oefenresultaten van Rekentuin, TaalzeeWords&Birds (Oefenweb) en van Compleet Taal, Compleet Rekenen, Compleet Engels en Turbotafels (Muiswerk) te zien in het Momento dashboard. 

 


LOVS van Cito gekoppeld aan Momento

         Vanaf 15 oktober zijn de resultaten van de LVS-toetsen en de entreetoetsen zichtbaar in Momento. Hierdoor heeft u niet alleen inzicht in de mate waarin een leerling de methodegebonden leerstof beheerst, maar ook of de leervaardigheden in bredere zin (Cito toetsen) zich naar tevredenheid en volgens verwachting ontwikkelen. Momento zorgt er voor dat de leerkracht nóg sneller en gemakkelijker het niveau van de leerlingen bepaalt en hun ontwikkeling vaststelt. 


Uniek probeerpakket: Probeer Momento 6 weken lang uit

Heutink biedt u, samen met partner Heutink ICT, de unieke kans om gedurende een periode van 6 weken op uw school ssgebruik te maken van ons probeerpakket, bestaande uit: 

 • 15 Chromebooks met touch voor de leerlingen, inclusief:   
  > MOO LT (basis leer- en werkomgeving
  > Leerlingsoftware van de methodes naar keuze voor verwerken, oefenen en toetsen
  > Opbergvoorziening voor de Chromebooks
 • Momento dashboard voor de leerkracht
 • Begeleiding door de adviseur
            

Wij zorgen dat MOO LT voor u wordt gekoppeld aan Basispoort en leerlingaccounts worden voor u ingericht. Tijdens de uitprobeerperiode wordt u begeleid door uw adviseur. De kosten voor dit probeerpakket bedragen € 199,- (inclusief btw), maar worden verrekend als u besluit met uw groep over te gaan tot aanschaf van de devices. Lees hier meer over de probeeractie.

                    

 

De Momento partners