Keuzewijzer Digitaal leren in het basisonderwijs

Geschreven op dinsdag 15 mei 2018

 

Heutink helpt om de volgende stap te zetten in digitalisering

Al meer dan 107 jaar zet Heutink zich in voor de ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar en de ondersteuning van de onderwijsprofessional. Digitalisering past hier volledig in. Met onze Keuzewijzer Digitaal leren in het basisonderwijs willen we scholen helpen om de volgende stap te maken in digitalisering binnen het onderwijs.
In de Keuzewijzer staan de volgende onderwerpen:

Lees in dit blog vast een voorproefje van de verschillende artikelen, of bekijk hier de volledige Keuzewijzer.

"Wij vonden het als Cito belangrijk om in te stappen bij Momento"

Met ingang van het nieuwe schooljaar haakt Cito aan bij Momento. Het dashboard ontsluit dan ook de resultaten van het leerlingvolgsysteem. Speciaal daarvoor wordt Momento voorzien van het domein (en de extra tab) ‘Volgen’. Bij Cito zijn ze enthousiast: “Wij zien Momento als een mooie kans om leerkrachten te faciliteren”, aldus Anneke Blok, voorzitter Raad van Bestuur Cito. Momento signaleerde al hoe leerlingen er voor staan met oefenen en toetsen. Binnenkort is die signalering er ook voor het volgsysteem, oftewel het volgen. Anneke Blok vertelt: “Wij vonden het als Cito belangrijk om in te stappen bij Momento. Digitalisering is belangrijk, net als het verder ontzorgen van leerkrachten. Lees hier het hele interview met Anneke Blok en Marleen van Benthem.     


Doordacht digitaliseren met de keuzewijzer

Wanneer u voor het eerst digitaal wilt gaan werken op uw school óf de volgende stap wilt maken in digitalisering, dan kan het u zomaar gaan duizelen. Waar begin ik, waar moet ik op letten, welke keuzes maak ik? Om u te helpen de juiste keuze te maken, hebben wij een Keuzewijzer samengesteld. Door samen met uw team na te denken over de stellingen op deze pagina’s, legt u de basis voor een goed onderbouwde, inhoudelijke keuze.      


 

In de keuzewijzer lichten de specialisten van Heutink en diverse leerkrachten toe hoe digitaal werken optimaal vorm kan krijgen. De specialisten gaan dieper in op de opbouw en organisatie van de verschillende methoden voor rekenen, taal en spellingwereldoriëntatie en aanvankelijk lezen. Zo staan ze stil bij het belang van elaboratieve feedback en de didactische verantwoording van de uitgevers. De quotes van leerkracht bieden een inkijkje in het dagelijks werken met Momento en de aangesloten software. Zo krijgt u een helder beeld van de diverse mogelijkheden die de educatieve content u biedt, en kunt u samen met uw team een onderbouwde keuze maken. Lees meer over de verschillende vakgebieden in onze Keuzewijzer.

De software zorgt dat we een doorgaande leerlijn hanteren. Het waarborgt de stabiliteit in een groep, ook bij uitval van een leerkracht en dat vind ik een grote meerwaarde.


Krijg een helder overzicht over de kosten met onze softwarecalculator

   

Wanneer u kiest voor Momento, kiest u voor een breed aanbod van de bewezen beste en betaalbare digitiale methoden. U kunt al digitaal aan het werk met rekenen, taal en spelling voor het bedrag van €35,- per leerling per jaar. U krijgt dan, naar keuze, de beschikking over digibord-, oefen- en toetssoftware van Malmberg, Zwijsen, Noordhoff Uitgevers of ThiemeMeulenhof.

Voor een helder en precies overzicht van de kosten, kunt u het beste gebruik maken van onze software-calculator. Log in op Mijn Heutink voor meer informatie.


Vrije keuze in kwalitatief hoogwaardige educatieve content

De Keuzewijzer zet alle informatie over de methoden die aangesloten zijn op het Momento dashboard overzichtelijk op een rijtje. Via onze website kunt u deze informatie en alle beschikbare materialen terug vinden op de speciale methodepagina's. Gerangschikt per categorie met handige bestellijsten heeft u alles bij de hand om uw bestelling voor de software van uw keuze compleet te maken. Klik hier om naar de methodepagina's te gaan.

    


Meer informatie

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft rond digitaal leren in het basisonderwijs. Wij helpen u graag op weg om de juiste te keuze te maken voor uw school. Volg ons ook op Facebook en Twitter voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs.