What grows around comes back around

Geschreven op woensdag 13 april 2016

 

Geef leerling frisse lucht met de planten van Ogreen

Recent onderzoek van het landelijk kenniscentrum Ruimte-OK wijst opnieuw uit dat de luchtkwaliteit in veel scholen zorgwekkend is. Bijna niemand denkt aan planten als actieve luchtzuiveringsmachines, maar dat zijn ze wel. Planten geven de wereld zuurstof en dat geldt ook voor binnenplanten. 


                                        

Plant geeft lucht 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Ogreen planten hoog scoren op hun luchtzuiverende werking en daardoor positief bijdragen aan een schoner binnenklimaat. De planten filteren schadelijke stoffen uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Niet alle planten zuiveren de lucht echter even effectief. Ogreen heeft wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren welke planten maximaal luchtzuiverend zijn.  

Ogreen Clean Machines

De gecertificeerde Ogreen planten zijn actieve luchtzuiveraars; ze heten niet voor niets ‘Ogreen Clean Machines’.  Chemische uitstoot komt binnen veel voor. Bekende ongezonde vluchtige stoffen zijn: formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton, ammonia en verschillende soorten alcohol. Stoffen die je niet ziet maar die ongemerkt een aanslag plegen op het lichaam. Ogreen planten nemen de chemische stoffen die in de binnenlucht zweven op. Daarnaast nemen de planten CO2 uit de lucht op wat ze bij daglicht transformeren naar zuurstof. Met Ogreen Clean Machines tref je zo doeltreffende maatregelen om de luchtvervuiling binnen tegen te gaan. 


Verminder stress en creëer een gezonde en prettige sfeer in het lokaal

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer de luchtkwaliteit beter is, prestaties verbeteren en gezondheidsklachten verminderen. In een omgeving waarin de lucht schoner is voelen leerlingen en leerkrachten zich prettiger, nemen creativiteit en productiviteit toe en daalt het ziekteverzuim. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat natuurlijk groen ons een veilig gevoel geeft en stress vermindert. Met planten haal je de natuur naar binnen en creëer  je een gezonde én prettige sfeer. De kwaliteit van de lucht die wordt ingeademd is direct van invloed op de gezondheid.


Haal de natuur de klas in

Het plaatsen van planten in de klas is een relatief goedkope en praktisch uitvoerbare oplossing. Speciaal voor scholen biedt Ogreen de Ogreen Champ (Latijnse naam: Clusia Princess). De Ogreen Champ is het beste jongetje van de klas en zuivert de lucht extreem goed én is heel gemakkelijk qua onderhoud. Één keer per week water geven is voldoende!

De gemiddelde kamerplant versus Ogreen

Om een Clean Machine te worden moet je wel wat in huis hebben. Er zijn namelijk heel veel groene kamerplanten waarvan geclaimd wordt dat ze CO2 omzetten in zuurstof, maar die niet voldoen aan onze strenge norm. Alleen planten die bovengemiddeld scoren op hun luchtzuiverende eigenschappen komen in ons assortiment.

Ogreen bestellen

Vanaf nu kunt u voor uw Ogreen planten ook bij Heutink terecht. De set van 4 bakken met elk 3 Ogreen Champs kunt u hier bestellen. Het advies is om minimaal 2 bakken per klas aan te houden.