Verslag Heutink ICT dag 2016

Geschreven op maandag 8 februari 2016

 

De leerkracht staat centraal!

Dat het onderwijs wordt overspoeld door informatie, meningen en beloftes over ICT, is geen nieuws meer. Maar het gekke is dat het onderwijs ondanks al die nieuwe technologie nooit wezenlijk is veranderd. Waar staan we nu en waar gaan we heen? Kunt u het nog bijhouden? Dat waren vragen die centraal stonden tijdens de Heutink ICT Dag 2016. Op 26 januari jl. kwamen ruim 1100 mensen bij een in het Orpheus Theater in Apeldoorn. Het was een geslaagde dag!


                                  

Evolutie, geen revolutie

Onder leiding van dagvoorzitter Frank van Alphen, die veel ervaring heeft in het onderwijs, werd er gediscussieerd over verschillende onderwerpen, allemaal gerelateerd aan de invulling die ICT heeft aan het onderwijs. Dat de discussies niet hoog opliepen, had vooral te maken met het feit dat de verschillende panelleden het in de grote lijn met elkaar eens waren:


Ondanks alle technische ontwikkelingen heeft de lera(a)r(es) een centrale rol
in het onderwijs. Dat zal nooit veranderen en dat maakt ICT in het onderwijs
een evolutie, geen revolutie.

                                  

Keynote speaker Pedro de Bruyckere:
centrale rol van de docent zal niet verdwijnen

Keynote speaker Pedro De Bruyckere kreeg de zaal mee met zijn inspirerende lezing over gepersonaliseerd onderwijs. Hij behandelde stellingen die al jaren oud waren en niks met ICT te maken hadden, wederom om maar te laten zien dat de centrale rol van de docent niet zal verdwijnen en dat ICT 'slechts' een tool is om het onderwijs te personaliseren.

Kennisrondes, leveranciersmarkt en cabaret

Ook de interessante kennisrondes en de leveranciersmarkt werden goed bezocht en de dag werd afgesloten met een mooi stukje cabaret. 

Verslag cartograaf

Om de dag samen te vatten, is er gedurende de dag een digitale notulist aanwezig geweest, die de hele dag in één plaat heeft gevangen. Klik op de afbeelding om een pdf te openen.


Dagregistratie | videoICT in het onderwijs: evolutie, geen revolutie | video 


Sfeerimpressie | foto's