Kleurrijke, vernieuwende inrichting voor Kinderopvangorganisatie Meppel

Geschreven op donderdag 3 december 2015

 

Veilige, kleurrijke inrichting met praktische oplossingen

Kinderopvangorganisatie Meppel staat voor kwaliteit, plezier, veiligheid en een uitdagende, leerzame omgeving. Door veel met kinderen te praten, de dag voorspelbaar te maken en kinderen op positieve wijze te stimuleren, creëert Kinderopvangorganisatie Meppel een veilige omgeving voor kinderen waar zij zich op hun gemak voelen. Kinderen krijgen door deze veilige omgeving de kans om zich optimaal te ontplooien.

Kleur maakt het verschil

Wij mochten voor Kinderopvangorganisatie Meppel een ontwerp maken voor de inrichting van hun vestiging De Plataan. De opdracht die we kregen was heel vrij: ontwerp voor ons een veilige, kleurrijke inrichting, net even anders dan standaard berken of beuken. Niet schreeuwerig, wel vernieuwend. In het ontwerp hebben we gekozen voor standaard meubilair van Kids-F, met als toevoeging, speciaal voor Kinderopvangorganisatie Meppel, de speciale kleurstellingen waarin het meubilair is uitgevoerd: lila en soft oak. Deze kleuren passen helemaal bij de huisstijl van Kinderopvang Meppel.

Opbergruimte & ruimteverdeler in één

De grote kastenwand in de hal is opgebouwd uit aaneengeschakelde kasten die als afscheiding dienen tussen de in het gebouw gevestigde basisschool en kinderopvang. Aan beide uiteinden van de kastenwand is een afsluitbaar hekje geplaatst. Hierdoor wordt het onderscheid tussen de verschillende functies aan beide zijden van de kastenwand benadrukt. Bovendien zorgen de hekjes voor extra veiligheid. De jongste kinderen van de kinderopvang kunnen niet zelfstandig naar het naastgelegen schoolgedeelte (waar kleine onderdeeltjes kunnen liggen die niet geschikt zijn voor de jongste kinderen).

Multifunctionele boxen

Deze boxen bieden niet alleen een veilige plek voor de allerkleinsten, de wat oudere kinderen kunnen er ook naar hartenlust onderdoor kruipen, zich verstoppen of spelen in een zelfbedachte situatie.

Ju-huf, kom je ook een kopje thee drinken in onze geheime hut?

  
 • Doorkijkvensters
  De plexiglas doorkijkraampjes in de box zorgen ervoor dat de kindjes in de box betrokken blijven bij wat er buiten de box gebeurt en vice versa.
 • Dubbel plezier
  Door twee boxen naast elkaar te plaatsen met tussenin spijlen kunnen de kindjes op een veilige manier met elkaar ‘spelen’.
 • Vast of verrijdbaar
  Hier is gekozen voor een vaste boxopstelling, maar in sommige gevallen kan het handig zijn als boxen te verplaatsen zijn. Daarom zijn onze boxen ook verkrijgbaar met wieltjes. Net zo stabiel als boxen op poten, maar nu flexibel te verplaatsen in de ruimte.

 

 • Hoe groter hoe beter
  Deze extra grote tafel van soft oak is op maat gemaakt. Er zijn extra veel zitplaatsen, zodat de hele groep gezellig met elkaar aan tafel kan. Ook is er genoeg ruimte voor het uitstallen van bijvoorbeeld allerlei knutselmateriaal.
 • Treppy – de stoel die meegroeit
  Deze kinderstoel is veilig en groeit mee met de leeftijd van het kind door het verstelbare zitje en voetenplankje. Ook de leidsters kunnen comfortabel zitten op deze kinderstoelen voor jong en oud. 
 • Tip
  Kies voor een mooie en opvallende lamp en de ruimte voelt direct huiselijker!                                  

    

 

  
 • Multi-inzetbaar
  Ook deze tafel is extra groot en op maat gemaakt voor Kinderopvang Meppel. De bankjes zijn eenvoudig aan te schuiven en de tafel is multi-inzetbaar:
  ’s ochtends samen fruit eten, ‘s middags aanschuiven voor een taal- of rekenactiviteit en tussendoor nog even een spelletje doen of een mooie kleurplaat maken voor papa.
 


 • Verschonen en verzorgen in stijl
  Ook deze op maat gemaakte aankleedtafel is uitgevoerd in de ‘eigen’ kleuren lila en soft oak.
  Door hier te kiezen voor maatwerk is iedere centimeter van de wand benut en is naast een
  tweetal verschoningsplekken tevens een spoel-
  unit gerealiseerd. Centraal tussen beide 
  verschoningsplekken in: hygiënisch en handig! 
 • Kies de ideale, ergonomische hoogte
  Beide verschoningsplekken zijn in hoogte verstelbaar. Met één druk op de knop stel je eenvoudig de voor jou ideale hoogte in.
 • Niet meer misgrijpen
  Handig, zo’n luierdispencer. Zo houd je de aandacht bij de kinderen en grijp je niet mis. De positie op de muur (boven de luierdispencer, niet boven de verschoningsplekken) voorkomt dat kindjes hun hoofd stoten. 
      
 

Meer informatie

Enthousiast geworden en nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw organisatie?
Neem contact op met uw adviseur of onze klantenservice