Blink Wereld Aardrijkskunde

Ontdek de wereld
blink wereld aardrijkskunde

 • Onderzoekend en ontdekkend leren
 • Werken aan kennis en vaardigheden
 • Aansprekende thema's
 • Altijd actueel
 • Kerndoeldekkend

Hoe komt een fossiel van een zeedier bovenop een berg? Wat zit er eigenlijk in een kroket? Hoe helpt een satelliet bij het maken van een plattegrond? Met deze vragen gaan de kinderen stap voor stap de wereld zelf ontdekken en ervaren. Met prachtige foto’s, duidelijke animaties en praktische doe-opdrachten.

Blink Wereld - aardrijkskunde helpt leerkrachten de aangeboren nieuwsgierigheid te gebruiken en de onderzoeker in de leerlingen wakker te maken. Met Blink Wereld werk je aan kennis, vaardigheden en houding. Leerlingen leren om zelf na te denken en zelf de wereld om zich heen te ervaren en ontdekken. Zo vergroten ze actief hun kennis.

Blink Wereld – aardrijkskunde is samen met Blink Wereld – geschiedenis en Blink Wereld – natuur en techniek onderdeel van het vakgerichte aanbod van Blink Wereld. Je kunt de methodes los bestellen, maar ze versterken elkaar ook.

Blink Wereld Aardrijkskunde


Meer voor Aardrijkskunde

 • blink wereld aardrijkskunde
  Hoe zien de thema’s van Blink er uit?

  In dit overzicht vind je een uitgebreid overzicht van welke thema’s er binnen Blink Wereld Aardrijkskunde aan bod komen.

 • blink wereld aardrijkskunde
  Onderzoekend en ontwerpen leren binnen Blink Wereld

  In deze brochure wordt er toegelicht hoe 21st century skills zitten ingebouwd in Blink Wereld Aardrijkskunde en hoe leerlingen gaan ontdekken en ontwerpend leren.

 • blink wereld aardrijkskunde
  Filmlessen van Blink Wereld

  Met de filmlessen van Blink Wereld wordt het thema nog meer verrijkt en verdiept in beeld gebracht door een serie, film of documentaire. In dit overzicht zie je welke filmlessen er binnen Blink Wereld Aardrijkskunde allemaal aan bod komen.

Momento gratis dashboard en digitale klassenmap

Momento

Momento helpt!

Start eenvoudig je lessen en doe je wekelijkse overdracht vanuit één omgeving.
Momento vermindert de werk- en tijdsdruk bij leerkrachten door de planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en de leerresultaten op één digitale plek inzichtelijk te maken.
Lees meer

Zelf ervaren

Showrooms

Alle producten op je gemak bekijken.
Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.
Onze showrooms
showrooms