Momento

Tijd voor meer leerkracht.

meekijken met

Dashboard en digitale klassenmap in één
In 2018 lanceerden alle schoolleveranciers en grote uitgeverijen gezamenlijk een gratis overkoepelend dashboard voor het basisonderwijs: Momento. Inmiddels is Momento doorontwikkeld tot een volwaardig hulpmiddel voor de leerkracht.

Ontdek de compleet vernieuwde en verbeterde versie van Momento, waarin veel meer mogelijk is om nóg meer uit de lesdag te halen. Waar vertrouwde onderdelen blijven en waar een heleboel handige en logische functionaliteiten aan worden toegevoegd. De klassenmap is het hart van het dagelijkse onderwijs. Samen met leerkrachten heeft Momento de vertaling gemaakt van de traditionele klassenmap naar de digitale variant. Momento ondersteunt leerkrachten digitaal bij de uitdagingen van nu.

klok

Tijdwinst als uitgangspunt

Verminder werk- en tijdsdruk door planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en de leerresultaten op één digitale plek inzichtelijk te maken.
Daarnaast kun je eenvoudig lessen opstarten en maakt Momento het schakelen tussen verschillende programma’s zoals Basispoort, methode software, Word en Outlook overbodig.
Lees meer

Waarmee helpt Momento?

 • correctbook
  Planning

  In een paar stappen vul je het complete jaarrooster in.

 • taartpunt
  Resultaten

  In één oogopslag is zichtbaar wat er vandaag speelt; lesdag, actuele resultaten en notities.

 • postit
  Notities

  Voeg notities digitaal toe op de gewenste plek in de planning of bij de leerling.

 • ster
  Verdiepen

  Maak gebruik van suggesties voor hulpmiddelen, extra oefeningen of verrijking.

Ontwikkeld voor leerkrachten, door leerkrachten

Er wordt gehoor gegeven aan de wensen van de huidige Momento-gebruikers in het bijzonder. Wat zagen zij als meest praktische en waardevolle extra functionaliteiten? Dat kunnen ze het beste zelf vertellen.
Bekijk de video
laptop dragen

”Momento biedt dát waarvan leerkrachten zelf hebben aangegeven wat ze écht zouden willen.”

paarse laptop

Doe je mee aan de Vroegstartfase?

Het vernieuwde Momento is gratis beschikbaar voor alle scholen vanaf start schooljaar 2022.
Vanaf januari 2022 gaan de eerste scholen aan de slag in de nieuwe omgeving. Dit zijn de vroegstartscholen. Een mooie kans om als leerkracht onder intensieve begeleiding van de schoolleverancier, vervroegd aan de slag te gaan.
Aanmelden

 • 4x2
  De rol van de leerkracht staat centraal

  Om recht te kunnen doen aan verschillen tussen leerlingen, heb je altijd de kennis en ervaring van de leerkracht nodig. ICT en digitale analyses kunnen dit ondersteunen.

 • momentooo
  Momento werkt met alle (bekende) lesmethoden

  Wij vinden dat elk schoolteam maximale keuzevrijheid moet hebben in content, type leermiddelen en tempo waarop ze hun (digitale) onderwijs in willen richten.

 • man met laptop
  Gratis beschikbaar voor elke leerkracht

  Elke leerkracht en leerling moet kunnen profiteren van de voordelen, dus Momento is en blijft gratis.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Momento? Onze adviseur vertelt er graag alles over. Of neem een kijkje op de geheel vernieuwde website van Momento.
Meer informatie
laptop typen