HO inspiratieboek - leren - Heutink projectinrichting

Leren van collegezalen tot studieruimtes

Inspiratie voor de onderwijsomgeving.

Iedere onderwijsvorm vraagt om een andere inrichting
Op scholen vind je verschillende types ruimtes met elk een eigen functie. Als het gaat om zogenoemde leeromgevingen kan er een onderscheid gemaakt worden tussen ruimtes voor kennisoverdracht en plekken voor projectmatig werken.

Een docent die stof overbrengt op studenten; deze traditionele manier van lesgeven vindt veelal plaats in collegezalen of lokalen. Ruimtes voorzien van een docentenwerkplek, studentenwerkplekken en een presentatiemiddel. Het projectmatig werken is al jaren een belangrijk onderdeel van veel studies. Met deze manier van werken wordt ingespeeld op vaardigheden die gevraagd worden op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken in de praktijk.

Leeromgeving

 • Whitepaper Collegezalen - HO - Heutink projectinrichting
  Whitepaper: Collegezalen

  Verschillende types collegezalen en moderne lokalen. Kennisoverdracht aan grote groepen studenten vindt veelal plaats in collegezalen. Benieuwd naar de ingerichte collegezalen? Vraag het whitepaper aan!

 • Whitepaper Lokalen - HO - Heutink projectinrichting
  Whitepaper: Lokalen

  Voor het geven van colleges aan kleinere groepen kennen we de traditionele klaslokalen. Tegenwoordig zijn lokalen vaak voorzien van studentenwerkplekken. Wil je meer ingerichte klaslokalen zien? Vraag het whitepaper aan!

Projectmatig werken

 • HO inspiratieboek - scrummen - Heutink projectinrichting
  Scrummen op school

  Bij bepaalde studies wordt (veel) in groepen samengewerkt. Projectmatig werken kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het toepassen van de scrummethode. Wil je meer weten over scrummen en inrichten voor dit vernieuwde onderwijs?

 • HO inspiratieboek - studieruimtes - Heutink projectinrichting
  Whitepaper: Studieruimtes

  Werken, overleggen & chillen op één plek? Dat kan in een studieruimte! Een stilteruimte is de ideale plek voor studenten die zich willen afsluiten voor prikkels. Benieuwd naar onze ingerichte studie- en stilteruimtes? Vraag het whitepaper aan.

Inspiratieboek aanvragen

Exemplaar van het inspiratieboek ontvangen?

Ben je benieuwd naar diverse referentieprojecten, ontwikkelingen en tips voor de inrichting van leer- en werkomgevingen voor mbo, hoger onderwijs en universiteiten? Vraag een gratis exemplaar aan!
Aanvragen

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.