Gereedschappen & machines

Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn onmisbaar bij praktijkvakken op school.

Gereedschappen & machines

Goed gereedschap is het halve werk!
Een geslaagd project, een mooi werkstuk of het aanleren van een bepaalde techniek of handeling… Alles valt of staat met een goede voorbereiding en het juiste materiaal. Wij hebben een breed assortiment gereedschappen voor alle denkbare technieken en bewerkingen op het gebied van hout, metaal en kunststof.

Machines onmisbaar
Naast gereedschappen zijn machines onmisbaar geworden in praktijklokalen. Bij ons kun je terecht voor basis- en zware machines van gerenommeerde merken die ingezet kunnen worden tijdens de techniek- en handvaardigheidslessen.

Themaboek

Themaboek Creatief & Kantoor

Samenvatting van ontwikkelingen, technieken, materialen, ervaringen en tips voor Tekenen, Handvaardigheid en CKV.
In dit boek vind je meer informatie over gereedschappen & machines.
Digitale versie bekijken

Themaboekenset voor het voortgezet
Het themaboek Creatief & Kantoor maakt onderdeel uit van onze themaboekenset voor het voortgezet onderwijs. We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen. De drie andere boeken zijn: Techniek & BiNaSk, Inrichting én ICT & Digitalisering.

Wil je een gratis exemplaar van één van de boeken ontvangen? Dat kan! Klik hier en vraag een exemplaar aan.

 • Praktijkruimte
  Praktijkruimte

  Van een innovatief Techlab tot een traditioneel lokaal voor tekenen. Van meubels tot materialen. Of het nu gaat om uniek maatwerk, standaard meubilair of een combinatie hiervan. Ruimtes waar leerlingen aan de slag gaan met hun handen.

 • veiligheid
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar, maar er kleven veiligheidsrisico’s aan. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen. In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) hebben wij bij de meest gebruikte machines speciale veiligheidskaarten ontwikkeld.

 • Onderhoudstips
  Onderhoudstips

  Tips voor hoe je je materialen goed houdt, vlekken verwijdert, de juiste kleisoort kiest en goed bewaart en meer.

Samen sterk met onze partners & merken
Op het gebied van gereedschappen en machines werken we samen met partners en voeren we sterke merken. Een greep uit onze partners & merken: Bernardo, Orbis, Scheppach, Tormek, Pebaro, I.F.A., Metalin, Vepa, Sovella, Makita, Metabo, Gedore, Rapid, Fellowes, Mepal, Voion, Bosch, Hegner, Hitachi, FESTO, Stanley, Huvema, Abig, Knipex, Bahco/Sandvik, Weller, JET, Dahle, Niqua, HKmobile, Dremel, Flott, Tecna, Stabila, Ivana, Komelon, Lastotaal, Migatronic, Kocken Industrieovenbouw, Techni Science, 3Dkanjers/Wismon en Van Buuren.

Actueel bij gereedschappen & machines

 • themaboek vo
  Themaboeken speciaal voor het VO

  We stelden een viertal boeken samen binnen de vakgebieden en specialismen waar we sterk in zijn. Stuk voor stuk boeken bomvol nuttige informatie, prikkelende inspiratie en een greep uit ons inmiddels enorme aanbod materialen in techniek, science, BiNaSk, creatief, kantoor, inrichting, ICT en digitalisering.

 • den haag
  ’s Gravendreef College Leidschenveen Den Haag

  Op deze school kozen ze voor een nieuwe inrichting van meerdere ruimtes, waaronder een nieuw leerplein, het restaurant én BeVo-lokaal, waarin een les beeldende vorming zelfs voor de niet zo creatieve leerlingen een pretje is. Daarnaast zijn de ruimtes voor service, administratie, receptie, magazijn en zorg & welzijn voorzien van een nieuwe inrichting.

 • lek en linge
  O.R.S. Lek en Linge Culemborg

  Het bestaande technieklokaal binnen deze school is van een moderne upgrade voorzien. Dit lokaal, ’Tech Explore’ genaamd, biedt plek aan een combinatie van traditionele techniek en nieuwe technologieën. Leerlingen maken hier kennis met alle soorten omgang met techniek.

Meer informatie over gereedschappen & machines

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.


Hardlopers uit ons assortiment.